ΕΠΣ Ξάνθης Όσα έγιναν στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Φιλίων και την Ασπίδα Ξάνθης

 

Άργησε, αλλά τα κατάφερε η Ασπίδα. Νίκησε τον ΠΑΣ Φιλίων, την μοναδική ομάδα της οκτάδας που δεν ήταν από την Α1 Κατηγορία και έστω και με μια μικρή δυσκολία, προκρίθηκε στα ημιτελικά και πλέον κάνει όνειρα για έναν τελικό κυπέλλου.

Ωστόσο η νίκη της ήταν πιο δύσκολη απ’ ότι μαρτυράει το τελικό 0-2,  απέναντι στον μαχητικό και αξιόλογο για την φετινή του πορεία στον θεσμό του κυπέλλου ΠΑΣ Φιλίων,που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Εν τέλει οι παίκτες της Ασπίδας δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, κατάφεραν να σκοράρουν δις και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν από δύο φάσεις αλλά χωρίς να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα και το ημίχρονο μοιραία έληξε χωρίς τέρματα. Αντίθετα μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κατά την διάρκεια του δεύτερου 45λέπτου.

Στο 70′ ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Δογανίδη με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή.Ο ίδιος παίκτης κλείδωσε την πρόκριση για την Ασπίδα Ξάνθης στο 81′ λεπτό ,σημειώνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα,με κεφαλιά μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Χατζηπαρασκευά κάνοντας το 0-2.

ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ: Σαμπεδίν Αλή, Μποζ Τ., Σακαλή Χασάν, Αχμέτογλου Ταϊφούν, Μούσα Σερκάν, Χουσεΐν Σαλή Σαμπάν, Μπουγιουκλής, Εσκδενδέρ Χουσεΐν, Μολλά Χουσεΐν Μουράτ, Τσαουσόγλου Ονούρ (73′ Τσαρικτσή Μ.), Γκιρετλή Τζελάλ (83′ Κασάπογλου Εφεκάν).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ Κοράι, Κιαχίδης (83’Παπαθωμάς-Καζαντζίδης), Ψαρόπουλος (65′ Μούξιος ), Σαρηγγιανίδης, Κοντομιχάλης, Σαββόγλου, Κυριαζίδης, Δογανίδης, Ευθυμιάδης (37′ Χατζηπαρασκευάς), Στεπανιάν, Κατσής