ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νοκάουτ αναμέτρηση του Κυπέλλου ΑΕ Ξάνθης – Αναγέννηση Θαλασσιάς

 

Φορτσάτη για τα ημιτελικά και με στόχο πλέον τη κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη σερί χρονιά, η Αναγέννηση Θαλασσιάς επικράτησε της ΑΕ Ξάνθης με 0-3.

Η Θαλασσιά πραγματοποίησε εμφάνιση με αυτοπεποίθηση και που πέρασε εύκολα και από τα Κιμμέρια, αφού χάρη στα γκολ των Στέλιου Τουργαΐδη, Γιαννακούδη και Μπάτζιου επικράτησε με 0-3 και έφυγε με την νίκη από τα Κιμμέρια.

Η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλει το δικό της ρυθμό, κάτι το οποίο την βοήθησε και στο να πάρει περίπου στα μισά του ημιχρόνου το προβάδισμα, αλλά και στον να κλειδώσει τη νίκη και να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων προς το τέλος του. Απο εκεί και πέρα έλεγξε πλήρως το ματς και κατάφερε να φύγει νικήτρια και με την πρόκριση από το γήπεδο των Κιμμερίων.

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, αλλά έπρεπε να έρθει το 19ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Στέλιος Τουργαΐδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που δόθηκε σε μια ανατροπή του Χριστοφορίδη από τον Ταχτσίν Ερτζάν. Μέχρι το 40′ οι ομάδες ισορρόπησαν και δεν υπήρξαν ενδιάμεσα πολλές φάσεις, μέχρι που ο Γιαννακούδης βρήκε την ευκαιρία και κατάφερε να πιάσει ένα σουτ, μετά από μια ωραία σέντρα του Κοτζάκελη, για να γίνει το 0-2 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και να πάνε στα αποδυτήρια οι παίκτες με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Θαλασσιά ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, και κατάφερε, μάλιστα να κάνει τρία τα τερματά της όταν ο Μπάτζιος, εκμεταλλευόμενος με ωραία σέντρα του Βασιλειάδη, έπιασε μια δυνατή καρφωτή κεφαλιά κει σκόραρε για να δώσει άλλο αέρα στη νίκη της ομάδας του, ενώ στο 72ο λεπτό ήταν η σειρά του Καζάκη να απειλήσει την εστία του Κίρτζαλη Εράι, όταν έπιασε και αυτός μια δυνατή κεφαλιά, αλλά είδε τον τερματοφύλακα της ΑΕ Ξάνθης να αποκρούει εντυπωσιακά και να μην του επιτρέπει να παραβιάσει την εστία του για τέταρτη φορά στον αγώνα.

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: Κίρτζαλη Εράι, Μουαρέμ Γιουλνέζ (46′ Αλή Ογλού Α.), Μολλά Ισεΐν Χασάν Σεΐχάν, Ταχτσίνογλου Ερτζάν, Αχμετζίκ Ερδίν, Σιάνκο Μπιλιέντ, Ραμαδάν Σαλήχ Ταρκάν (55′ Οτουζμπίρ Α.), Μούσα Ε., Ρετζέπογλου Ν., Σουκρή Αϊγκούν, Ιζέτογλου Ν. (84′ Σερήφογλου Φ.)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Βασιλειάδης (74′ Δελητζόγλου), Κοτζάκελης (57′ Παπαδημητρίου), Βουλγαρίδης, Μπάτζιος, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ., Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης (70′ Ελευθεριάδης), Καζάκης, Γιαννακούδης.