ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην πρόκριση του Εχίνου επί του Μαγικού στην παράταση

 

Πέρασε μέσα από πολλά κύματα, αλλά προκρίθηκε τελικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ο Εχίνος που επικράτησε στην παράταση του Αστέρα Μαγικού με σκορ 1-4.

Πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, αυτή του Μιχαηλίδη στο 15′, όταν ο παίκτης του Εχίνου εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα του Μαγικού, βγήκε σε θέση τετατέτ και σούταρε, αλλά είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα, ισοφάρισε τις ευκαιρίες το Μαγικό, με τον Ανδρέου να βγαίνει επίσης σε θέση τετατετ, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Οι τελευταίες καλές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου έγιναν λίγο πριν τη λήξη του. Αρχικά ο Βούλκος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Εχίνου να αποκρούει σωτήρια και να παραχωρεί ένα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ανδρέου έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Εχίνου μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εχίνος ήταν αυτός που είχε το πλεονέκτημα να προηγηθεί πρώτος, όταν ο Μιχαηλίδης εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του κίπερ. Με πανομοιότυπο τρόπο απάντησε, όμως και το Μαγικό, αφού ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Γεωργιάδης στο 70ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας, καταπληκτικά ένα φάουλ και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα.

Τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα αυτή του Εχίνου στο 80′, όταν προσπάθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με μια κεφαλιά του Χατζηνίκου, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Στην παράταση και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτό της, ο Εχίνος «έδειξε τα δόντια» του, αφού πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ από νωρίς, όταν ο Ιντζέ Καρά Φικρή εκμεταλλεύτηκε μια κακή απόκρουση του Μακρίδη, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ και στην επαναφορά σκόραρε για να κάνει το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού η άμυνα του Μαγικού άνοιξε, καθώς όλη η ομάδα είχε ανεβεί ψηλά για την ισοφάριση. Ο Εχίνος εκμεταλλεύτηκε άψογα αυτό το γεγονός. Αρχικά ο Μιχαηλίδης πήρε τη μπάλα κοντά στο κέντρο, βγήκε ανενόχλητος στην κόντρα επίθεση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μακρίδη για να σκοράρει δεύτερη φορά στον αγώνα και να γράψει το 1-3, ενώ με σχεδόν ίδιο τρόπο ήρθε και το 1-4, μόνο που στη θέση του Μιχαηλίδη ήταν αυτή τη φορά το «πολυβόλο» και πρώτος σκόρερ του Εχίνου Χότσκα Τουγκάι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ: Μακρίδης, Γκίννης, Σαββόγλου, Βούλκος, Δάγκας, Κιαχίδης, Σταύρου, Ζώτος, Σπυριάδης, Γεωργιάδης, Ανδρέου.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Μολλά Χουσεΐν, Μπαϊρακταρίδης, Μποασή Σαμπρή, Τζομιάδης, Καδρή, Χριστόφ, Μαρίνοφ , Μιχαηλίδης, Χατζηνίκος, Χότσκα Τουγκάι, Παρσαντανιάν.