Ασημένιος ο Μαγγίνας, πέμπτος ο Γκούρλιας στα 10.000 μέτρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

 

Ένα δευτερόλεπτο χώρισε τον Αλεξανδρουπολίτη πρώη αθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και νυν του Παναθηναϊκού Δήμο Μαγγίνα από το νικητή των 10 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Χρήστο Μπουντούλη.

Ο Μαγγίνας ύστερα από ένα μεγάλο αγώνα και μία μεγάλη μάχη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων με χρόνο 31.48. Ο νικητής του αγώνα Χρήστος Μπουντούλης ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερος, καθώς τερμάτισε σε χρόνο 31.47, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Ιάσων Ιωαννίδης με χρόνο 31.52. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Δήμος Μαγγίνας είπε πως «ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Δεν μπορούσα να λείψω από αυτή τη γιορτή. Υπήρχε έντονος συναγωνισμός, ειδικά στα τελευταία μέτρα. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος».

Στο ίδιο αγώνισμα ο αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας, προερχόμενος από τραυματισμό, τερμάτισε πέμπτος.

Θυμίζουμε ότι στα 10 χιλιόμετρα των γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αναστασία Καρακατσάνη (θυμηθείτε ΕΔΩ).