Αποκλεισμένοι για ακόμα μια χρονιά από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας Ταξιλδάρης και Καλαράς

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γιορτάζει τα 120 χρόνια από την αναβίωσή του στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για ακόμα μια χρονιά δεν δίνεται η δυνατότητα στον Κομοτηναίο Παραολυμπιονίκη Άλεξ Ταξιλδάρη και τον επίσης Παραολυμπιονίκη της Αθήνας και αθλητή του Ηρόδικου Μάκη Καλαρά την δυνατότητα της συμμετοχής.

Σχετικό σχόλια ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook ο Αντώνης Ρέλλας, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή» καθώς και της Κίνησης Καλλιτεχνών με αναπηρία, σκηνοθέτης, σύμβουλος του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος και ενεργός ακτιβιστής του κινήματος. Την σχετική ανάρτηση έσπευσε να κοινοποιήσει ο Άλεξ Ταξιλδάρης. Έχει ως εξής:

Νοέμβριος 2013
Οι διοργανωτές του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας βάζουν STOP στην συμμετοχή Παραολυμπιακών αθλητών.
Οι Αλεξανδρος Ταξιλδάρης και Μακης Καλαρας ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο με τα χειρήλατα αμαξίδια τους. Οι διοργανωτές είχαν άλλη άποψη και απαγόρευσαν την συμμετοχή των δυο διακεκριμένων αθλητών φέροντας ως δικαιολογία την επικινδυνότητα των χειρήλατων για τους μη αναπήρους συμμετέχοντες. Η χυδαιότητα των διοργανωτών εκφράστηκε ακόμα και με το επιχείρημα ”Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε κανά δυο πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο της Αθήνας” και κατέληξαν με το ”Κύριέ Ταξιλδαρη, εσείς μπορεί να θέλετε να τρέξετε κρατώντας μια βόμβα, πρέπει να σας δεχτούμε; Σας εξηγώ ότι μπορεί να είστε επικίνδυνος για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες”.
3 χρονια μετα ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας παραμένει αφιλόξενος για τους χειρήλατους αναπηρους αθλητές απαγορεύοντας στους χρήστες αμαξιδίου/χειρήλατου να τρέξουν την κλασική διαδρομή.
Επιτρέπει την συμμετοχή ΜΟΝΟ στον ημιμαραθώνιο των 5 και 10 χιλιομέτρων σε ανάπηρες/ους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο αλλα τους σπρώχνει ενας μη ανάπηρος(αυτήν την εικόνα επιδιώκουν να καλλιεργούν), ή αθλητές με νοητική αναπηρια(πουλάει η ευαισθησία) και ανθρωπους με χρόνιες βλάβες(για να αποδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους) ΟΧΙ ομως τους χειρήλατους που παραμένουν “επικίνδυνοι”…
Ο ΣΕΓΑΣ εξακολουθεί να αποκλείει με άλλοθι την ασφάλεια τους ανάπηρους χειρήλατους αθλητές προσβάλλοντας κατάφορα τους ΑμεΑ αλλα και την μνήμη του Λαμπράκη.