Νίκη της Εθνικής Νέων του Νίκου Σαμπανίδη επί του Λουξεμβούργου

 

Με το δεξί συνέχισε η Εθνική Νέων του Νίκου Σαμπανίδη, που ήταν στον πάγκο, αφού επικράτησε του Λουξεμβούργου με σκορ 5-0.

Η Ελλάδα, με τον παίκτη της Ξάνθης να είναι στον πάγκο και να μην αγωνίζεται, ευτύχησε να προηγηθεί από πολύ νωρίς και να μπει σε θέση οδηγού του αγώνα, κάτι που την βοήθησε και στο να επιβάλλει εξ’αρχής το ρυθμό που αυτή ήθελε.

Στο δεύτερο μόλις λεπτό ο Λημνιός, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Πανάγου σκόραρε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η Εθνική προσπάθησε να απειλήσει, αλλά σε δυο φάσεις ο βοηθός υπέδειξε τους παίκτες σε θέση οφ-σάιντ, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε και στο 15′, όπου ο Μίνγκος σκόραρε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δε πέρασε πολύ ώρα, όταν στο 21′ ο Λημνιός χρίστηκε σκόρερ για άλλη μια φορά στον αγώνα, μετά από μια ωραία ασίστ του Σταθόπουλου, ενώ από εκεί και μετά το Λουξεμβούργο κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να πάει στα αποδυτήρια με το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν πιο «φουριόζα», απείλησε αρκετές φορές και με τον Λημνιό, αλλά και με τον Παυλίδη, από νωρίς, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 66ο λεπτό για να γίνει το 4-0. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Παυλίδης. Η Εθνική εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και λίγα μετά το 4-0, έβαλε και το πέμπτο τέρμα της στον αγώνα, με τον Παυλίδη να βλέπει το όνομά του να γράφεται για δεύτερη φορά στον πίνακα των σκόρερ στο 73ο λεπτό.

Μετά και το πέμπτο τέρμα της, η Εθνική χαλάρωσε, και απλώς απείλησε κάποιες ακόμα φορές με τον Λημνιό, ενώ στο 90′ ο Ντούμπλιν του Λουξεμβούργου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Μιλόγεβιτς.