Δηλώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ για το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι Μπανιώτης, Παπαχρήστου και Δουβαλίδης

 

Πολύ μεγάλη συμμετοχή θα υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου  που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι 3-5 Μαρτίου του 2017, καθώς οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως έχει δηλωθεί αρχικά 1.090 αθλητές και αθλήτριες.

Η διοργάνωση θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην Σερβία και αποτελεί την πρώτη μεγάλη για τη σεζόν του στίβου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως αναφέρει το sportsfeed, «στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έχουν καταφτάσει από 48 εθνικές ομοσπονδίες στίβου, οι αρχικές λίστες με τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που είτε έχουν πιάσει τα όρια είτε εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να τα πιάσουν για να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό» και σύμφωνα με τις πρώτες λίστες, ο αριθμός έχει φτάσει του 1090 αθλητές και αθλήτριες και είναι σαφώς πολύ εντυπωσιακός.

Το ίδιο μέσο μεταδίδει ότι στα provisional lists που ζητήθηκαν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου ενόψει της διοργάνωσης του Βελιγραδίου, ο ΣΕΓΑΣ δήλωσε 15 αθλητές και αθλήτριες. Ο αριθμός της ελληνικής αποστολής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες.

Ανάμεσα τους βρίσκονται αθλητές όπως ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, η Βούλα Παπαχρήστου που λογίζουμε πλέον ως Θρακιώτισσα εξαιτίας του γάμου της με τον ποδοσφαιριστή Λάζαρο Χαριτωνίδη, ο δραμινός πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων Κώστας Δουβαλίδης.

Ακόμα, έχουν δηλωθεί ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κατερίνα Στεφανίδη. Οι πέντε προαναφερθέντες έχουν ήδη πιάσει τα όρια, αλλά στις λίστες περιλαμβάνονται και ονόματα που σύμφωνα με την εκτίμηση του νέου εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα βρίσκονται κοντά και θα επιτύχουν τα όρια.

Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση πως στο αριθμό των 15 αθλητών θα προστεθούν ακόμα 2-3 που έχουν τις δυνατότητες να πιάσουν τα όρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 11 μέλη (έξι άνδρες και πέντε γυναίκες).