Συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών χωριών πελαργών – 2ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο

 

Ο οικισμός του Πόρου, της Δημοτικής Ενότητας Φερών, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Νομού Έβρου ανακηρύχθηκε από τον οργανισμό euroNATUR ως «Το Ευρωπαϊκό χωριό πελαργών 2016».

Στον Πόρο, το νεαρότερο μέλος της οικογένειας των Ευρωπαϊκών χωριών των πελαργών,  θα γίνει η 14η Συνάντηση του Δικτύου  των Ευρωπαϊκών χωριών πελαργών στις 17 και 18 Μαϊου 2017.

Στον Πόρο και στις Φέρες που γειτονεύουν με το Δέλτα του Έβρου, το οποίο είναι ένα προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο και ένα από τα σημαντικότερα μέρη για την ορνιθοπανίδα στη Μεσόγειο, στις 16, 17 και 18 Μαϊου 2017 θα συγκεντρωθούν, θα διαβουλευτούν, θα ξεναγηθούν και θα φιλοξενηθούν περίπου 50 αντιπρόσωποι ευαισθητοποιημένοι στην προστασία των πελαργών και την μεγάλη σημασία τους για το οικοσύστημα από όλη την Ευρώπη.

Στις 19 και 20 Μαϊου 2017, με την συμμετοχή του Δικτύου  των Ευρωπαϊκών χωριών πελαργών, θα γίνει το 2ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο με πολλές δράσεις και ανοιχτό για συμμετοχές από ιδιώτες, συλλόγους, σχολεία.

Τη συνάντηση συντονίζει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και υλοποιείται με τη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Φερών και των κατοίκων του Πόρου.

Πηγή: radioevros.gr