Η πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Αντώνη Χατζησταύρου

 

Την προώθηση νέων παιδιών, όπως του Δημήτρη Μύρου και του Δημήτρη Μούχλια που πήραν το περασμένο Σάββατο το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έχει θέσει ως στόχο η νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο, ο Αντώνης Χατζησταύρου (που σε αντίθεση με τους προκατόχους του αποφεύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις και γενικά την αυτοπροβολή του) έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα παιδιά του Εθνικού και ιδίως αυτά που προέρχονται από τις ακαδημίες του.

«Τη φετινή χρονιά δημιουργήσαμε μια ομάδα με μικρό μπάτζετ όπου στην σύνθεσή του έχουμε οχτώ δικά μας παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις την ευκαιρία στα νέα παιδιά ώστε να αγωνιστθούν και να παλέψουνν για το καλύτερο. Με αυτήν την ομάδα θα προευτούμε και εκτιμώ πως θα έχουμε μια αξιόλογη πορεία», είπε ο Αντώνης Χατζησταύρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Νοεμβρίου – Οκτωβρίου του περιοδικού Thea, που μόλις κυκλοφόρησε.

«H φιλοσοφία της νέας διοίκησης είναι να συνεχίσει την μεγάλη και αξιόλογη πορεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. (…) Οι στόχοι της ομάδας είναι φυσικά να παραμείνει στην κατηγορία και να έχει καλή πορεία. Επίσης να πληρωθούν κάποια παλιά χρέη. Στην φετινή σεζόν έχουμε μόνο δύο ξένους, εμπιστεύομαι τα νέα παιδιά γιατί αξίζουν και έχουν αγωνιστικό πάθος», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός.

Ειδικά σε σχέση με τη νέα γενιά, ανέφερε: «Οι ακαδημίες και τα παιδικοεφηβικά δεν ανήκουν στο ΤΑΑ αλλά ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια “Βιομηχανία Θράκης” με παίχτες δικούς μας στην ξένη αλλά και στην ελληνική αγορά σε συνεργασία πάντα όλων με τους προπονητές που έχουμε». Παράλληλα επανέλαβε την εκτίμηση που έχει για το πρόσωπο του πρώτου προπονητή της ομάδας Σάκη Μουστακίδη.

«Ο κ. Σάκης Μουστακίδης είναι η ιστορία του βόλεϊ στην Ελλάδα και όχι μόνο. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Τον εμτιμώ και η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές σε εμάς και στο φίλαθλο κοινό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Χατζησταύρου για τον επί τέσσερα χρόνια πρώτο τεχνικό της ομάδας.

Ο ίδιος πρόσθεσε για την ομάδα, της οποίας ηγείται στην διοίκηση, ότι «πέντε άτομα στο ΤΑΑ καθημερινά προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και δείχνουν ιδιαίτερη αφοσίωση και προσπάθεια». Διευκρίνισε μάλιστα ότι η διοίκηση παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις.

«Θέλω να αναφέρω ότι ο Εθνικός είναι ανοιχτός σε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και της συλλογικότητας. (…) Ο Εθνικός προσπαθεί να κρατά κοντά του άτομα τα οποία έχουν προσφέρει, αν φυσικά το επιθυμούν και τα ίδια», λέει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Χατζησταύρου στην συνέντευξή του στο Thea.

Παράλληλα κάνει έκληση στον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια. «Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι ότι φέτος τους χρειζόμαστε ακόμα πιο πολύ κοντά μας, το φίλαθλο κοινό είναι η κινητήριος δύναμή μας. (…) Είναι μια καινούρια αυτή για τον Εθνικό και φυσικά χρειαζόμαστε την δύναμη και την στήριξη του κόσμου», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για τις ομάδες που εκτιμά ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League, ο πρόεδρος του ΤΑΑ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης απαντά: «Ο Εθνικός φυσικά καθώς και ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, όπως επίσης και ο Ηρακλής θα κάνει την έκπληξη την φετινή χρονιά στην Volley League».