Όταν πριν 17 χρόνια ο Μπίκας… «έσφαζε» την Ξάνθη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (+video και photos)

 

Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα της ημέρας μετά τον Γιώργο Μπίκα, καθώς έγινε αποδεκτή η πρότασή του και ο Βασίλης Γκάγκάτσης επιλέχθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Super League (θυμηθείτε ΕΔΩ), ενώ με δηλώσεις του την Τετάρτη θύμισε ότι ο Γιωργος Μπίκας είχε αδικήσει την Ξάνθη πριν πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγώ με τον Μπίκα δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις, αν θυμάμαι καλά πριν κάποια χρόνια είχε αδικήσει την Ξάνθη σε ένα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό». Το ThrakiSportS έψαξε το… παρελθόν και βρήκε τι εννοούσε ο Χρήστος Πανόπουλος (θυμηθείτε ολόκληρες τις δηλώσεις του ΕΔΩ).

Βρισκόμασταν στην 28η αγωνιστική της Α’ Εθνικής της σεζόν 1998-99. Ο 3ος στη βαθμολογία ΠΑΟ, που κυνηγά την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση (οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League) τέσσερις πόντους μπροστά του, υποδέχεται την 5η στη βαθμολογία Ξάνθη, η οποία κυνηγά τον ΠΑΟΚ που είναι 1 πόντο μπροστά της, αλλά γενικότερα θέλει να μείνει στην πρώτη εξάδα, για να βγει στο Κύπελλο UEFA της περιόδου 1999-00.

pao-xanthi-1999-mpikasΣτο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σκορ 1-1, ο Βαζέχα βουτάει σε μία υποψία σύγκρουσής του με τον Πατσατζόγλου της Ξάνθης. Ο διαιτητής Μπίκας (διευθυντής τότε τράπεζας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το επάγγελμά του) σπεύδει να καταλογίσει πέναλτι και να καταδικάσει σε ήττα την Ξάνθη, οι παίκτες της οποίας, μετά την εύστοχη εκτέλεση του Καραγκούνη, αρνούνται επί 3 λεπτά να πάνε στη σέντρα για να συνεχιστεί το ματς, διαμαρτυρόμενοι για τη «γελοία», όπως είχε χαρακτηριστεί τότε, απόφαση του Μπίκα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο σε πολλούς παλιούς φίλους της Ξάνθης φέρνει άσχημες θύμισες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες είναι από το ιστορικό αρχείο της In Time.