Βασικός ο Μάνταλος, αλλαγή ο Τόρο, πάγκο ο Κυριακίδης στην φιλική ήττα της Εθνικής Ανδρών από την Λευκορωσία

 

Μετά τη πολύ καλή εικόνα που είχε δείξει η Εθνική Ελλάδος στα τελευταία παιχνίδια τόσο με τη Κύπρο όσο και με την Εσθονία, στο παιχνίδι με τη Λευκορωσία παρουσιάστηκε χωρίς οργάνωση με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα 0-1 στο άδειο Καραισκάκη μετά απο φοβερό σούτ του Παλίτσεβιτς στο 14′.

Βασικός αγωνίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος για το πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του αγώνα πέρασε ως αλλαγή ο Βασίλης Τοροσίδης για την 88η συμμετοχή του ως δοιεθνής, ενω στον  πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Κυριακίδης που θα περιμένει μάλλον την επόμενη κλήση για να κάνει το ντεμπούτο του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 με εναλλαγές σε 4-4-2. Ο Κυριακίδης αν και κλήθηκε απο το Μίκαελ Σκίμπε δεν αγωνίστηκε και τα δίχτυα υπερασπίστηκε ο Γλύκος. Ο Μανιάτης δεξιά, ο Σταφυλίδης αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος και Οικονόμου. Οι Τζιόλης και Σάμαρης στη μεσαία γραμμή, ο Καρέλης πίσω από τον Βέλλιο και οι Γιαννιώτας με τον Πέτρο Μάνταλο στα δυο άκρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο με τους Έλληνες να μην έχουν καθόλου τη κυκλοφορία της μπάλας καθώς το νέο σύστημα που ακολούθησε ο Σκίμπε δε βοήθησε.  Γιαννιώτας και Μάνταλος έπαιξαν στην αντίθετη πλευρά απο τη συνηθισμένη τους και Μανιάτης-Τζιόλης πρσπαθούσαν να βρούν ρυθμό καθώς δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους.

Οι αλλαγές αυτές αποδείχθηκαν μοιραίες με τους Λευκορώσους να έχουν συνέχεια ευκαιρίες και να πετυχαίνουν γκόλ απο το 14′ με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Παλιτσέβιτς, ο οποίος δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Στην επανάληψη η ομάδα έδειξε μια πιο βελτιωμένη εικόνα δείχνοντας να προσπαθεί κάτι που τελικά δε κατάφερε ακόμη και μετά τις αλλάγες του Γερμανού προπονητή, με καλύτερες φάσεις στο 68′ με τον Φορτούνη και στο 70′ με τον Διαμαντάκο. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης στο 87′ πέρασε στο παιχνίδι και ο Βασίλης Τοροσίδης αντικαθιστώντας τον Παπαδόπουλο.

Τα μάτια όλων πλέον είναι στραμμένα στον αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία όπου η Εθνική θα προσπαθήσει να κάνει το “4 στα 4” ώστε να πάρει τους έξι βαθμούς από την αντίπαλό της, κυνηγώντας τουλάχιστον την δεύτερη θέση του ομίλου.