Στο πρόσωπο του Μανώλη Σιώπη βλέπουν στον Ολυμπιακό τον επόμενο ηγέτη τους και τον… ξαναπαίρνουν στον Πειραιά

 

Λένε ότι η ζωή δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες αλλά όπως φαίνεται υπάρχει και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και αυτή αφορά τον Μανώλη Σιώπη!

Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι θα έχει την δική του δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος άσος μετά από 4 χρόνια και την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2013 επιστρέφει στους πρωταθλητές Ελλάδος με στόχο να διεκδικήσει αυτό που ουσιαστικά δεν είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη φορά. Να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να καθιερωθεί στο λιμάνι, εκεί όπου όπως γίνεται αντιληπτό, για να τον ζητούν πίσω, δείχνουν να αναγνωρίζουν το λάθος που έκαναν και πλέον να βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο ηγέτη των πρωταθλητών Ελλάδος.

Το gazzetta αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία ανάμεσα στις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πανιώνιος για την μεταγραφή του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελπίδων, μια μεταγραφή που θα έχει ωστόσο ισχύ από το καλοκαίρι. «Ο Σιώπης, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, είχε ξεκαθαρίσει όπως και σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αναγεννήθηκαν στη Νέα Σμύρνη ότι σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την Πλατεία θα επιθυμούσαν να ικανοποιηθεί και ο σύλλογος», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Και γι αυτό, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 έμενε ελεύθερος αφού το τριετές του συμβόλαιο με τους “κυανέρυθρους” έληγε, ο ίδιος θα ανανεώσει την συνεργασία του και το καλοκαίρι θα μετακομίσει στο λιμάνι με κανονική μεταγραφή με τον Πανιώνιο να βάζει στα ταμεία του ένα ποσό που θα κυμαίνεται περίπου στις 300.000-350.000 ευρώ», επισημαίνει το Gazzetta.

Ο Ολυμπιακός είχε από την πρώτη στιγμή τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του Σιώπη, αφού εκτός από το ποσοστό μεταπώλησης (έφτανε στο 30%) που είχε βάλει σε περίπτωση μεταγραφής του Εβρίτη μέσου σε κάποια άλλη ομάδα, υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του ώστε οι Πειραιώτες να μπορέσουν να τον αποκτήσουν εάν το επιθυμούσαν.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Πανιώνιο σε ένα deal που ικανοποιεί απόλυτα και τους δύο αφού ο Ολυμπιακός παίρνει έναν παίκτη ο οποίος είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή στην θέση του (έστω και αν ο Σκίμπε ακόμα δεν τον έχει καλέσει στην Εθνική) κόβοντας παράλληλα τα όποια σενάρια που ήθελαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να εξετάζουν την περίπτωσή του, ενώ και ο Πανιώνιος θα ικανοποιηθεί οικονομικά για έναν ποδοσφαιριστή που ελλόχευε ο κίνδυνος να τον χάσει το καλοκαίρι χωρίς να βάλει ευρώ στην τσέπη του.

Η ουσία είναι πάντως ότι στον Ολυμπιακό, από όπου τον άφησαν ελεύθερο πριν δυόμιση χρόνια, έστω και αν χρειαστεί να πληρώσουν κατιτίς παραπάνω πλέον, έχουν αναγνωρίσει το λάθος τους. Και όλα δείχνουν ότι θα χτίσουν πάνω στον Εβρίτη την ομάδα της σεζόν 2017-2018 και των επόμενων…