O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αρκετοί δεν αγωνίστηκαν και κανένας δεν σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Ως αλλαγή στο 84′ χρησιμοποιήθηκε εναντίον της παλιάς του ομάδας ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στην ηττα 3-0 από την Ρομα στο Ολύμπικο. Ωστόσο η Μπολονια παρέμεινε δεκατη πέμπτη με 13 βαθμούς, 6 ωστόσο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν: Εκτός ενδεκάδας από τον Λουτσέσκου έμεινε ο πρωην τερματοφύλακας της Ξάνθης στην ήττα 2-1 από την Τερεκ Γκρόσνι στην Τσετσενία και έπεσε στην δεύτερη θεση τρεις βαθμούς πίσω από την Σπαρτακ Μόσχας με 28 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Στην βασική ενδεκάδα επέστρεψε ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης στην εντός έδρας νικη 2-1 της ομαδας του επί της Σαρλερουά του Νίνη. Ωε αλλαγη για την Κορτραικ αγωνιστηκε ο Παπαζογλου ενώ στον πάγκο για ενα ακομα παιχνίδι εμεινε ο Σηφακης.

Γιώργος Κριεζής (Νόσσεγκεμ): Δεν αγωνίστηκε διοτι η ομαδα του είχε ρεπό, αν και ο ίδιος αναρρώνει από το τραβηγμα που τον ταλαιπωρούσε

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν βασικός στην εκτός έδρας ήττα της Χαιντουκ από την πρωτοπόρο Ριεκα με 2-1 και έπεσε τεταρτη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τσαμουρλίδης, Τσορματζίδης, Βιόπουλος, Γωνιάδης (Ντούισμπουργκ): Μετα από τεσσερις σερι νίκες την ηττα με 1-0 από την Βεσελ γνωρισε η Ντούισμπουργκ των τεσσάρων Θρακιωτών. Μιχάλης Τσαμουρλίδης και Σταύρος Τσορμπατζίδης ξεκίνησαν πάλι βασικοί, ενω και παλι εκτός αποστολής έμειναν ο Γιάννης Γωνιάδης και ο Πέτρος Βιόπουλος που όπως φαίνεται δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Βασικός ο Καλαιτζίδης στην εντός εδρας νικη της ομαδας του επί της Βενάου με 3-0.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Σε αγώνα για την τέταρτη κατηγορία Γερμανίας ο Τσαμούρης που ειναι τραυματίας για το επόμενο τρίμηνο ειδε την ομαδα του από την εξέδρα να νικα με 5-0 την Νοτιγκεν.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού ξεκινησε βασικος και αντικατασταθηκε στο 70′ και ειδε την ομάδα του από τον παγκο να ανατρεπει το 1-2 στις καθυστερήσεις και να νικά 3-2 τον Εθνικό Άχνας.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού αγωνιστηκε βασικός στην εντός έδρας ηττα της ομαδας του 0-1 από την Ομόνοια. Ο Πάγκαλος έτσι έμεινε στα 7 τερματα στο πρωτάθλημα!

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Δεν αγωνίστηκε η Λουτον του Εβρίτη μέσου.