ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στον αγώνα ανάμεσα σε Αναγέννηση Θαλασσιάς και Νέστο Κύρνου

 

Είχε τα «ηνία» του αγώνα, με τον Νέστο Κύρνου, η Αναγέννηση Θαλασσιάς, και παίζοντας ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά μοιρασμένο, με την Θαλασσιά, όμως, να έχει το πάνω χέρι, και να είναι αυτή που απείλησε περισσότερο. Στην επανάληψη η Θαλασσιά κατάφερε να σκοράρει νωρίς και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Κουτίνη. Ο Νέστος προσπάθησε να απειλήσει και είχε μάλιστα και δοκάρι, αλλά η Θαλασσιά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στις καθυστερήσεις με σκόρερ τον Τουργαΐδη έκανε το τελικό 0-2.

Στο πρώτο μέρος η Αναγέννηση Θαλασσιάς, είχε την υπεροχή, αλλά της έλλειψε το γκολ. Απείλησε με αξιώσεις σε κάποιες φάσεις την εστία του Νέστου, αλλά ούτε ο Χριστοφορίδης, με ένα σουτ του, ούτε και ο Τουργαΐδης κατάφεραν να χριστούν σκόρερ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Νέστος προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά εκτός από κάποια φάουλ και μερικά κόρνερ δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι άλλο στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η Θαλασσιά στάθηκε και λίγο τυχερή, αφού μόλις στο 48ο λεπτό, κατάφερε να σκοράρει με ένα μακρινό σουτ του Κουτίνης και να πάρει το προβάδισμα, κάτι που σαφώς και αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας. Στο 70΄ ήταν και πάλι ο Χριστοφορίδης που έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, ενώ στο 82′ ο Τουργαΐδης Σ. έκανε και πάλι ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Βασιλειάδης ήταν εκεί για να αποκρούσει τη μπάλα με τα πόδια.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα για τον Νέστο Κύρνου, όταν ο Αμέτ Τζοσκούν εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά είδε τη μπάλα να χτυπά αρχικά στο δοκάρι, και να του λέει «όχι», και εν συνεχεία τους αμυντικούς της Θαλασσιάς να την απομακρύνουν. Στις καθυστερήσεις και λίγα λεπτά μετά το δοκάρι για τον Νέστο ήταν η ώρα για το δεύτερο γκολ της Θαλασσιάς, όταν ο Καζάκης, εκμεταλλευόμενος μια σέντρα του Κώστα Τουργαΐδη, έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Μυλωνάς (46′ Βασιλειάδης), Κοτζάκελης (67′ Παπαδημητρίου), Βουλγαρίδης (55′ Καζάκης), Μπάτζιος, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ., Κουτίνης Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ: Βασιλειάδης, Χασάν Ορτσούν, Τριανταφυλλάκης, Κελλίδης, Μουζαφέρογλου Μουζαφέρ, Αμέτ Τζοσκούν, Βελή Μπερκάν, Ιμπράμ Οζάι (77′ Χουσεΐν Μπερκέ), Χαλήτ Ουγούρ (65′ Σερίφ Ερχάν), Αλή Γιουγκιόρ, Βελή Μπαϊράμ