ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ορέστη Ορεστιάδας και ΑΕ Διδυμοτείχου

 

Στα πράσινα βάφτηκε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στον Ορέστη Ορεστιάδας και την ΑΕ Διδυμοτείχου, ενώπιον περισσοτέρων από 1.000 θεατών στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας.

Η Α.Ε. Διδυμοτείχου προηγήθηκε γρήγορα στο 6΄ με διαγώνιο σουτ του Ιντζέ από ασίστ του Γιαννόπουλου και κατάφερε έτσι να ελέγξει την ροή του παιχνιδιού που είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση. Το δεύτερο γκολ ήρθε και πάλι από τον  Ιντζέ  λίγα λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (41΄). Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο 65΄ από τον Γιαννόπουλο μετά από ωραία ενέργεια των Μαμρικισβίλι και Αγγελακάκη.

Στην αρχή της επανάληψης η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Δαρβούδης  (δεύτερη κίτρινη, την πρώτη την είχε δεχθεί για διαμαρτυρία σε φάση του πρώτου ημιχρόνου  που ο Ορέστης ζήτησε φάουλ στον  Παπαγιαννίδη οριακά στην γραμμή της περιοχής  με τον Βασιλόπουλο να έχει αντίθετη άποψη) έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.

Μετά το 0-3,  δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο με την ΑΕΔ να δέχεται δύο κόκκινες κάρτες. Στο 69′ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Τζανετάκος για διαπληκτισμό και μερικά λεπτά πριν το τέλος, συγκεκριμένα στο 83′ ο Θάνος για δυνατό  μαρκάρισμα.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Μηλίκας στο radioevros, το διαιτητικό τρίο είχε πολύ δουλειά στο παιχνίδι  με τους γηπεδούχους να εκφράζουν έντονα παράπονα τόσο  στον Βασιλόπουλο  όσο και τους βοηθούς του Διαμαντή και Καραΐσκο. Μάλιστα η διοίκηση του Ορέστη εξέδωσε  ανακοίνωση-διαμαρτυρία, την οποία μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ, υποστηρίζοντας κατά βάση ότι δεν υπήρχε κόκκινη κάρτα σε βάρος τους, ότι ήταν οφσάιντ το πρώτο τέρμα της ΑΕΔ και ότι δεν τους δόθηκε ένα πέναλτι. Η φωτογραφία είναι από το μπλογκ φίλων του Ορέστη.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αραμπατζής): Γαλλής, Ντινούδης, Βουδούρης, Καστρινός (66΄Οτέμπερης), Γενηκομσίου, Μεμούρης, Τρανόπουλος, Οικονόμου, Δαρβούδης, Παναγιωτόπουλος (45΄Τζουμακίδης), Παπαγιαννίδης (88΄Πασχαλίδης)

Α.Ε ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Αναστασιάδης): Ζλατάνης, Θάνος, Άχπα, Κοτζά, Τζανετάκος, Μαμρικισβίλι, Αγγελακάκης (87΄Ασπιώτης), Πετρόπουλος (56΄Καζάλας), Παντελίδης (74΄Καΐσας), Γιαννόπουλος, Ιντζές.