Παιχνίδια με… ιστορία στην ΕΠΣ Έβρου, ντέρμπι κορυφής στην ΕΠΣ Ξάνθης στο «μενού» της Κυριακής

 

Πέρα από τους αγώνες του Πανθρακικού και της Δόξας Προσκυνητών για Β’ και Γ’ Εθνική αντίστοιχα, στους γειτονικούς της Ροδόπης νομούς αυτήν την Κυριακή το ενδιαφέρον εστιάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην Ξάνθη, δεδομένου ότι ο ΑΟΞ έπαιξε το Σάββατο στην Λιβαδειά (και ήρθε ισόπαλος 1-1, θυμηθείτε το live του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ και το ρεπορτάζ του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ) ενώ ο Ορφέας έχει ρεπό, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην Α1 Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος και το μεγάλο ντέρμπι του πρώτου με τον δεύτερο. Ο Εχίνος Σπορ φιλοξενεί τον Άρη Αβάτου και αν οι κίτρινοι που πηγαίνουν στον ορεινό όγκο με αβαντάζ τριών βαθμών, φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την πιο καυτή ίσως έδρα του πρωταθλήματος, θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, έστω και αν βρισκόμαστε ακόμα στην 9η αγωνιστική – με την οποία πάντως ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος.

Την ίδια ώρα στον Έβρο υπάρχει επίσης πλήρης αγωνιστική στο μεγάλο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Εκεί βρισκόμαστε ακόμα μόλις στην 5η αγωνιστική και στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δυο παιχνίδια με μεγάλη προϊστορία, τα «ελ κλάσικο» του βόρειου και του νότιου Έβρου. Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το ματς του Ορέστη Ορεστιάδας με την ΑΕ Διδυμοτείχου, ένα ματς που φέρνει αντιμέτωπα τα δυο μεγαλύτερα φαβορί για τον τίτλο. Αμφότερες οι ομάδες μετρούν από 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα το καλοκαίρι και δεν κρύβουν ότι διεκδικούν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Από εκεί και πέρα, στο νότο έχουμε και τον παραδοσιακό αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το Άλεξ, την σημασία του οποίου γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της πόλης, έστω και αν φέτος οι δυο ομάδες δεν πρωταγωνιστούν στην κορυφή αλλά βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα (7ος ο Εθνικός με 5 βαθμούς, 9ο το Άλεξ με μόλις 3πόντους)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ