Διαψεύδει τα περί μείζονων οικονομικών προβλημάτων και προχωρά σε νομικές κινήσεις ο ΑΟ Ορεστιάδας

 

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν να γίνεται… έξωση των ξένων παικτών του ΑΟ Ορεστιάδας από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων της ομάδας, προχώρησε η διοίκηση του συλλόγου.

Μιλώντας στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του ΑΟΟ Βασίλης Γκιζάνης, μετά και από το δημοσίευμα ιστοσελίδας που ασχολείται αποκλειστικά με το βόλεϊ και το οποίο αναπαρήχθη και από το ThrakiSportS, επιβεβαίωσε μεν ότι υπήρξε ένα ζήτημα με το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι παίκτες, τόνισε ωστόσο με έμφαση ότι αυτό δεν είχε να κάνει με οικονομικές οφειλές προς αυτό.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η διοίκηση του ΑΟ Ορεστιάδας προτίθεται να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις προς δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι προς την πλευρά του ξενοδοχείου για αυτήν την ενέργεια να «διώξει» ουσιαστικά τους παίκτες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα σε σχέση με την συνεργασία του συλλόγου με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εξαιτίας της μη έκδοσης κάποιων τιμολογίων.

Η δεύτερη είναι προς την πλευρά της ιστοσελίδας που δημοσίευσε πρωτογενώς την σχετική είδηση και του δημοσιογράφου που υπέγραφε το σχετικό άρθρο, καθώς στην διοίκηση του ΑΟΟ εκτιμούν ότι υπάρχει εμπάθεια και πρόθεση να βλαφτεί η ομάδα, υποστηρίζοντας ότι «οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν αδιασταύρωτες, προκάλεσαν ζημιά στον σύλλογο και αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης».

Ο πρόεδρος του ΑΟΟ Βασίλης Γκιζάνης τόνισε ότι ο δημοσιογράφος και το μέσο του «θα κληθούν να αποδείξουν όσα γράφονται». Πρόσθεσε ότι ο σύλλογος παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα, κατάφερε την περασμένη εβδομάδα σε διάστημα ολίγων ωρών και παρά τα capital controls, να βρει, να αποδεσμεύσει και να στείλει 7.500 ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών στους Σουηδούς Ίσακσον – Γκούσταφσον που ξαφνικά και επιτακτικά ζητήθηκαν.

Μάλιστα, εξέφρασε την απορία για το γεγονός ότι ο ΑΟΟ κλήθηκε σε διάστημα έξι μηνών να πληρώσει δύο φορές για την ίδια ουσιαστικά υπόθεση, τονίζοντας ότι κανένας δεν έγραψε ένα θετικό λόγο για το ότι παρόλο που η παρούσα διοίκηση είχε κληρονομήσει χρέη σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, έχει κατορθώσει να τα περιορίσει περίπου στο ένα έβδομο και έτσι «να νοικοκυρέψει το ταμείο του συλλόγου, κάτι που αποδείχθηκε και στην ταχύτητα με την οποία μπόρεσε να ρυθμίσει τις προαναφερθείσες εκκρεμότητες».

Σε ερώτηση του ThrakiSportS, o πρόεδρος του ΑΟΟ Βασίλης Γκιζάνης αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει κάποιο θέμα με τον προπονητή Μίκαελ Μέρτεν και αν αναμένονται εξελίξεις από την Δευτέρα, όπως επίσης υποστηρίζεται στο επίμαχο δημοσίευμα, σε όλους τους τόνους όμως επισήμανε ότι «δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα με τον προπονητή».

Ωστόσο σε σχέση συνολικά με την ομάδα και τα χρέη που υπάρχουν, παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ορισμένα οικονομικά προβληματάκια αλλά τα λύνουμε όσο μπορούμε» και κατέληξε ότι «πλέον ήρθε η ώρα αυτοί που βλάπτουν τα συμφέροντα του ΑΟΟ να μην μένουν στο απυρόβλητο και να πληρώσουν για την ζημιά που προκαλούν με όσα κάνουν ή όσα γράφουν».