Ημέρα κρίσης για το μέλλον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Volley League

 

Έτσι όπως τα κατάφερε, η 3η Νοεμβρίου αποδεικνύεται σε πολύ κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Volley League.

Η ομάδα του Έβρου είναι η μία από τις μόλις δύο ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και (τυπικά τουλάχιστον) αυτή τίθεται εν αμφιβόλω, ενώ (πάντα θεωρητικά) κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά οτιδήποτε έχει κερδηθεί στους αγωνιστικούς χώρους, όπως το τεράστιο διπλό στην Χαλκίδα.

Οι προκηρύξεις και ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Καμία ομάδα δεν δικαιούται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα χωρίς αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και εκεί που μέχρι πριν δύο εβδομάδες φημολογούνταν ότι άλλες ομάδες δεν θα είχαν άδεια, ανάμεσά τους και η Ορεστιάδα, βρέθηκε εκτεθειμένος ο Εθνικός.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση της ΕΕΑ, δόθηκε δεκαήμερη παράταση στα τέσσερα σωματεία που δεν πήραν αδειοδότηση να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους ώστε να πάρουν. Ακολούθησε άλλη απόφαση της ΕΣΑΠ, που προκειμένου να μην έχουμε αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος όπως τα προηγούμενα χρόνια, δέχθηκε αυτό να ξεκινήσει χωρίς τέσσερις από τις 12 ομάδες να έχουν άδεια, λέγοντας ότι και οι τέσσερις έχουν δεσμευθεί πως θα ρυθμίσουν τις όποιες εκκρεμότητες στο διάστημα που τους δόθηκε και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Το δεκαήμερο εξέπνευσε την περασμένη Κυριακή. Πιο πριν όμως, στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάζοντας κατά βάση τους φακέλους της Football League στο ποδόσφαιρο, προχώρησε προφανώς και στην χορήγηση δύο ακόμα αδειών στα ΤΑΠ Ηρακλή και Κηφισιάς, καθώς προφανώς έσπευσαν να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους πριν εκπνεύσει το δεκαήμερο που τους είχε δοθεί ως προθεσμία από την ΕΕΑ για να ξεμπλέξουν μιαν ώρα αρχύτερα.

Έτσι έμεινε μόνος ο Εθνικός και η Παναχαϊκή χωρίς να έχουν ακόμα άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεδομένου ότι το δεκαήμερο εξέπνευσε εδώ και τέσσερις μέρες και νέα παράταση δεν χωρεί, είναι ξεκάθαρο ότι η συνεδρίαση αυτής της Πέμπτης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού ή θα χορηγηθεί άδεια στις δύο ομάδες ή όχι. Αν δεν χορηγηθεί, καλύτερα ας μην αναλύσουμε για το πόσο μαύρο προμηνύεται το μέλλον του Εθνικού αλλά και πόσο… μπάχαλο θα γίνει συνολικά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν ότι θα χορηγηθεί. Ότι τα χρέη προς παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του Εθνικού και έχουν προχωρήσει σε δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους με προσφυγές, θα έχουν ρυθμιστεί έστω και με αυτόν τον τρόπο στο… και πέντε, και έτσι δεν θα τεθεί σε αμφιβολία ούτε η συμμετοχή του Εθνικού στην συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, ούτε φυσικά το σύνολο της Volley League που θα βρεθεί πολλαπλώς εκτεθειμένη σε τέτοια περίπτωση.

Ωστόσο είναι αλήθεια ότι η ζημιά για το κύρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με αυτήν την καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην εξασφάλιση της άδειας είναι ήδη μεγάλη, καθώς η ομάδα πρωταγωνίστησε σε δημοσιεύματα για κάθε άλλο παρά ευχάριστο λόγο, όπως ήταν άλλωστε ζημιά και για το κύρος της Ορεστιάδας και το καμπανάκι που χτύπησε το καλοκαίρι στην προαδειοδότηση, όταν υπήρξαν ζητήματα για να την εξασφαλίσει. Όμως εκείνο το καμπανάκι είχε ευεργετικές επιπτώσεις για την ομάδα του Βόρειου Έβρου.

Ο ΑΟΟ φρόντισε έγκαιρα φαίνεται να καλύψει τις τρύπες, τουλάχιστον εκείνες που είχαν σχέση με την αδειοδότηση που εξετάζει η ΕΣΑΠ και προς έκπληξη πολλών στην Αλεξανδρούπολη, εξασφάλισε άδεια στην… ώρα του, ενώ ο Εθνικός μάλλον επαναπάφθηκε, με αποτέλεσμα την ημέρα που ξημερώνει να υπάρχουν άνθρωποι εντός και εκτός του Έβρου που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.