Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς Ανδρεάδη αλλά με Γκαρά, Κωνσταντινίδη ξεκινά ο ΠΑΟΚ

 

Από την Καστέλα της Κροατίας στον ιστορικό κόλπο της Αδριατικής θα ξεκινήσει το βράδυ ο ΠΑΟΚ των 4 Εβριτών την ευρωπαϊκή του πορεία για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αρχίζουν την περιπλάνηση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλο στόχο την επιστροφή τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Από την εφετινή σεζόν υπάρχει προκριματική φάση όπου αγωνίζεται ο πρωταθλητής Ελλάδας αφού δεν υπάρχει απευθείας πρόκριση λόγω της μεγάλης πτώσης της Ελλάδας στα rankings της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είχε επίπονο ταξίδι οδικώς. Μετά από 12 ώρες κάλυψε την απόσταση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μπούντβα όπου και διανυκτέρευσε και μόλις το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στην έδρα του αγώνα. O αγώνας με την Μλάντοστ Καστέλα θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας με διαιτητές τον Σέρβο Μπλαζ Μαρκέλι και την Αλβανίδα Σόνια Σιμονόφσκα.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ερνάντο Γκόμεζ και Ανδρέα Ανδρεάδη που ως γνωστόν τραυματίστηκαν στα παιχνίδια με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για Λιγκ Καπ και πρεμιέρα πρωταθλήματος, αλλά ούτε και τον Αμαράλ Ντάντε που βρίσκεται Θεσσαλονίκη και κάνει προετοιμασία.

Η ρεβάνς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 18.00. Eάν ο ΠΑΟΚ περάσει τους Κροάτες τον περιμένει η πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ, ιδιαίτερα γνώριμη στους Εβρίτες φιλάθλους αφού την είχε αντιμετωπίσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για το CEV Cup πριν τρία χρόνια.Nα σημειωθεί πως και τη σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ είχε αναμετρηθεί με την Μλάντοστ Καστέλα στην προκριματική φάση των «32» του CEV Cup και η ελληνική ομάδα είχε προκριθεί με δύο νίκες 3-0 (στη Θεσσαλονίκη) και 3-1 (στην Καστέλα). Ωστόσο από τότε άλλαξαν πολλά και στις δυο ομάδες, με την εφετινή ομάδα της Μλάντοστ Καστέλα έχει τρεις ξένους και είναι πρωτοπόρος στο ξεκίνημα του κροατικού πρωταθλήματος.