Β’ Εθνική: Ο πρώτος «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Μετά από μεγάλη αναμονή ξεκίνησε επιτέλους το πρωτάθλημα της Football League με τον Πανθρακικό να γνωρίζει την ήττα στην πρεμιέρα του στην Σπάρτη με γκολ του Δημήτρη Σιώπη.

Ωστόσο έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας ή Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Στην πρεμιέρα δεν τα πήγανε καλα αφού μονο ο Σιώπης (φωτο) σκόραρε.

Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

Σπάρτη – Πανθρακικός 2-1 Με χρυσο σκορερ τον Εβριτη Δημητρη Σιώπη που στο 60′ πλασαρε υποδειγματικά τον Γκαραβέλη, η Σπαρτη μετα από 27 χρονια νικησε στο πρωταθλημα της Β’ Εθνικης.

Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα 3-1 Ο Αγροτικος Αστερας του Νικου Νεντιδη με τον οποιο ο Βασιλης Τριανταφυλλακος αγωνιστηκε ως αλλαγη από το 67′ νικησε 3-1 τα “διαφημισμενα” Τρικαλα των βασικών Σαρακατσάνου, Μουμίν, Ριζογιάννη, Μίνγκα και του Μπαϊκαρά που αντικατεστησε στο 46′ τον πρωην συμπαικτη του στον Πανθρακικό Δημήτρη Χασομέρη.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης 1-1 Ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού Κουτσόπουλος ήταν από τους κορυφαίους των γηπεδούχων με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Ζδραβος-Ρόζος. Από τον Αρη που εχασε με το ξεκίνημα δλυο πολύτιμους πόντους δεν αγωνιστηκαν οι «δικοί μας» Μπαργκαν και Χαριτωνιδης.

Αχαρναϊκός – Καλλονή 3-0 Δεν τα καταφερε η Καλλονη των Ταϊρη και Κέρι στην πρεμιερα της στο πρωταθλημα και ηττηθηκε ευκολα στο Μενίδι.

Κισσαμικός – ΟΦΗ 1-1 Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Κισσαμικός των Σταθάκη, Τσερκέζου και Κουρέλλα, εκλεψε την νικη από τον ΟΦΗ του Κομεσίδη που ωστοσο δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της νεας του ομαδας.

Αιγινιακός – Λαμία 0-0 Στο μηδεν έμεινε ο Αιγινιακός των βασικών Φασίδη, Ζγκούρι και Γκατζολάρι που στο 70 αντικαταστάθηκε από τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι