Τα διόδια Μέστης ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης!

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑIΠΕΔ η συνάντηση των φορέων του Έβρου και της Ροδόπης με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Πιτσιόρλα. Κατά την συνάντηση, όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους και τις προτάσεις τους για το θέμα των νέων διοδίων.

Ο βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Καΐσας μίλησε για τον ενιαίο χαρακτήρα της περιοχής και ότι ουσιαστικά οι δύο νομοί Έβρου – Ροδόπης αποτελούν μία περιφέρεια τόσο οικονομικά πολύ δε μάλιστα και υγειονομικά, μιας και το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί τους κατοίκους και της Ροδόπης και τα διόδια της Μέστης θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην πρόσβασή τους σε υγειονομικές υπηρεσίες.  Οι δε παράδρομοι που υπάρχουν είναι εγκαταλελειμμένοι, άκρως επικίνδυνοι και δεν υπάρχει σύνδεσή τους με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Από τον κ. Πιτσιόρλα έγινε η ανάλυση όλου του ιστορικού της υπόθεσης και δηλώθηκε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα διόδια ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης μιας και είχε προαποφασισθεί από το 2014, με την ΚΥΑ Χαρδούβελη – Χρυσοχοΐδη, παρόλα αυτά δόθηκε η υπόσχεση ότι το ΤΑIΠΕΔ με νέες μελέτες που ήδη γίνονται στην Εγνατία, θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό και θα φροντίσει να δοθεί η καλύτερη λύση για την τοπική κοινωνία με γνώμονα την αναλογικότητα στην χρήση.

Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να γίνει πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μελετών, κλείστηκε και νέο ραντεβού μεταξύ των παρευρισκομένων και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

 

Πηγή: xronos.gr