Photos: Η βράβευση Μιχαλεντζάκη, Καρυπίδη και Ζερβογιάννη από την Samsung

 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα εκδήλωση από την γνωστή εταιρεία Samsung, που αποτελεί και την μεγάλη χορηγό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να τιμηθούν οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Ρίο όπως και οι προπονητές τους.

Στην εκδήλωση ήταν φυσικά παρόντες και οι «δικοί» μας πρωταθλητές Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης, όπως και η Γιαννούλα Ζερβογιάννη, προπονήτρια της Σεμιχά Ριζάογλου. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά, ήταν η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, με πρωταγωνιστές όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που με την προσπάθεια και το πείσμα τους ανέδειξαν τη χώρα μας στην 24η θέση στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, για τη συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς Aγώνες στο Ρίο, και φυσικά, για τις επιτυχίες σας» είπε ο πρόεδρος της Samsung Hellas Κιουνγκ Ιλ Μιν και συνέχισε: «Μέσω της καμπάνιας “Γνώρισέ τους”, στόχος μας ήταν να μοιραστούμε τις ιστορίες σας που μας εμπνέουν και να παρουσιάσουμε τις ακούραστες προσπάθειες, την επιμονή και το πάθος σας να κυνηγήσετε τα όνειρά σας».

Για την σημασία αυτής της καμπάνιας αλλά και την συμβολή της εταιρείας στην προσπάθεια των αθλητών της Παραολυμπιακής Ομάδας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Φουντουλάκης αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές. Ο χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης έλαβε ως συμβολικό δώρο, όπως και όλοι οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλιο, ένα τάμπλετ. «Είναι σημαντικό να υπάρχουν εταιρείες που στηρίζουν το Παραολυμπιακό Κίνημα» είπε ο Μιχαλεντζάκης, που ολοκλήρωσε με αυτήν την βράβευση μία εβδομάδα απουσίας από την Αλεξανδρούπολη, αφού είχε προηγηθεί άλλη μία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καρυπίδης, που εκτός από αθλητής έχει και την ιδιότητα να είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου Ηρόδικος, τόνισε την σημασία που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις αλλά και το να βρίσκονται κοντά στους αθλητές όλο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από έναν παραολυμπιακό αγώνα σε έναν άλλον τέτοιες εταιρείες, για αυτό κατέβηκε αυθημερόν σχεδόν στην Αθήνα. «Ελπίζω το παράδειγμα της Samsung να το μιμηθούν και άλλες εταιρείες», είπε ο Καρυπίδης, που τόνισε και την ηθική σημασία που είχε η καμπάνια για τους ίδιους τους αθλητές που παρουσιάστηκαν στο φίλαθλο κοινό και έγιναν έτσι γνωστοί και εκτός της πατρίδας του καθενός πριν φτάσουν στις διακρίσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ευχαριστούμε τη Samsung για τη συμβολή της στη σπουδαία προσπάθεια των αθλητών μας. Η
Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα κατέγραψε μια εξαιρετική πορεία στο Ρίο και θα συνεχίσει δυναμικά
στο μέλλον. Ο κόσμος γνώρισε τους αθλητές και τους έδειξε έμπρακτα την υποστήριξή του.
Χαιρόμαστε γιατί το Παραολυμπιακό Κίνημα διαδίδεται με επιτυχία και στην Ελλάδα, χάρη και στη
δημιουργική καμπάνια της Samsung», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακός Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ολοκληρώνοντας την εκδήλωση.