Γ’ Εθνική: Ο εβδομαδιαίος «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Συνεχίστηκε η αγωνιστική δραστηριότητα της Γ’ Εθνικής την Κυριακή. Ο Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκε ο νικητης της αγωνιστικής αφου περασε 0-1 από την Καλαμαρια, ενω η Δόξα Προσκυνητών ηττηθηκε από την Αριδαία, όμως πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή παντως δεν τα πήγανε καλα αφού μονο ο Δουμανης και Τοπούζης (φωτο των δυο) σκόραραν. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Απόλλων Καλαμαριάς- Ορφεας Ξάνθης 0-1: Απο την Καλαμαρια του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη που στραβοπάτησε για πρωτη φορα φέτος βασικος ήταν ο Κυβελίδης ενω δεν αγωνίστηκε ο πρωην της Ξανθης Ζωτος.

ΑΟ Καρδίας – Δόξα Δράμας 1-3: Η ομάδα της Δράμας χωρις τον Βασιλακάκη στον πάγκο που αντικατασταθηκε από τον Καραμπετάκη νικησε 1-3 στην Μηχανιωνα και εκμεταλλευομενη την ηττα της Καλαμαριας από τον Ορφέα Ξάνθης πηρε προβαδισμα στην μάχη του τίτλου. Απο την Δοξα βασικοί αγωνίστηκαν ο Δουμανης που σκοραρε το πρωτο τερμα της ομαδας του, Ιγκορ, ο Σικαλιάς, ο Γκαραγκλίδης, ο Ολίσε, ενω δεν αγωνίστηκαν ο Σουάνης και ο Μαρκόπουλος.

Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα 1-1: Βασικοί για τους φιλοξενούμενους του Διγκόζη ξεκίνησαν οι Λαδάκης, Μπάτζιος, Μελισσόπουλος, ενω ως αλλάγη αγωνίστηκε ο Εβρίτης Γιώργος Λίτσκας. Δεν αγωνίστηκαν οι Παππάς και Σταματόπουλος.

Νέστος Χρυσούπολης – Νάουσα 1-1: Για τον Νέστο που σκονταψε εντός εδρας βασικοί ξεκίνησαν οι Παυλακάκης, Μπουλγκούρας, Λάσπατζης και ο Βαλαβανόπουλος που δεν σκόραρε αυτη την αγωνιστική.

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Νίκη Βόλου – Τηλυκράτης 1-0: Από την ομαδα της Λευκαδας που ηττηθηκε στον Βολο βασικός ηταν ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης,

Διαγόρας Σεβαστής – Πύδνα Κίτρους 2-0: Στο ντερμπι της Πιερίας οι γηπεδουχοι επικρατησαν εχοντας ως βασικό τον πρωην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρη Σκλιοπίδη. Βασικός με την Πύδνα ήταν ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολικας.

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου – Πιερικός 0-1: Δεν αγωνιστηκε από τους γηπεδουχους ο πρωην παιχτης της Ξανθης Δημήτρης Ψύρρας.

3ος ΌΜΙΛΟΣ
Ερμιονίδα-ΑΟ Χαλκίς 1-0: Στην ηττα της Χαλκιδας βασικός αγωνίστηκε ο πρωην του Πανθρακικού Μπαλου, ενω ο Χρήστος Πατσατζόγλου μεταγραφηκε στην Προοδευτική.

Τσικλητήρας Πύλου-Παναχαϊκή 0-1: Στην σημαντική νίκη της Παναχαικής του Κατσουράνη βασικοί ξεκίνησαν οι Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης.

Λουτράκι – ΠΑΟ Βάρδας 1-0: Βασικός αγωνίστηκε ο Γιώργος Γούλας στην σημαντικη νικη της ομάδας του.

Αιολικός – Θήβα 1-1: Νεο στραβοπάτημα για τον Αιολικό βασικός ήταν ο Εβρίτης Αρθούρος Αμπραχαμιάν.

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Ερμής Ζωνιανών – Ατσαλένιος 1-2: Αν και σκοραρε με πεναλτι στο 78 μειωνοντας το σκορ ο Θανασης Τοπουζης, η ομαδα του ηττηθηκε στα Ζωνιανα στο ντερμπι της κρήτης αλλα και της κορυφης με 1-2, αλλα παρεμεινε σ’ αυτην.

Ιωνικός – Προοδευτική 1-1: Ο Ιωνικός του Ηλία Κυριακίδη που αποβληθηκε εμεινε στο 1-1 απέναντι στην Προοδευτική του βασικού Χρήστου Πατσατζόγλου. Δεν αγωνίστηκε ο Νίκο Γκαϊδατζής.

Πανθηραϊκός – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 3-0: Με τον Κομοτηναίο Γιώργο Γκουτσίδη του ΙΝΚΑ να μενει εκτός λόγω τραυματισμού η ομαδα των Χανίων ηττηθηκε 2-0 στην Σαντορίνη από τον Πανθηραϊκό των Μκρτσιαν Λαζαρίδη και Πόνσε που αντικατέστησε τον δευτερο στο 65 της συναντησης.

Ιάλυσος Ρόδου – Θύελλα Ραφήνας 0-2: Με τον Μανώλη Ντόσκα να αγωνίζεται βασικος για 70′ λεπτα η Ραφήνα πηρε μεγαλη νικη στην Ρόδο.

Ρεπό Εργοτέλης: Στον Εργοτέλη των Ποι και Κατσικοκέρη ο Νικος Ουσταμπασίδης πια, στην θέση του Χατζηνικολάου, είχε το χρονο να μαθει την νεα του ομαδα και να την προετοιμασει για τον αγωνα της επόμενης εβδομάδας