Θετικός ο «έλεγχος» των τεσσάρων Εβριτών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού

 

Με τον Δημήτρη Τζούριτς να σταματάει στους 20 πόντους η Βερόνα πέτυχε την 5η νίκη της στο ιταλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την Μόντενα και την Λούμπε.

Ο Ορεστιαδίτης αρχηγός της Εθνικής Ανδρών είχε 18/32 επιθέσεις με 1 άσσο και 1 μπλοκ, ενώ πρώτος σκόρερ για την Βερόνα ήταν ο Ούρος Κοβάτσεβιτς με 22 πόντους.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των πρώην άσσων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αδερφών Δαλακούρα στα πρωταθλήματα  Αυστρίας και Γερμανίας.

Για την Α2 Γερμανίας η ομάδα του Κώστα Δαλακούρα, Μιτελντόιτσλαντ επέστρεψε στις νίκες. Μπροστά σε περίπου 300 φίλους της επικράτησε με 3-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικήςκαι έτσι οι “Πειρατές” βρέθηκαν στην 2η θέση με 17 βαθμούς στην 2η θέση, 4 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Γκίζεν.

Στη γειτονική Αυστρία ο αδελφός του Κώστα, ο, Ανέστης πέρασε σαν… σίφουνας και από το Σάλτσμπουργκ πανηγυρίζοντας με 3-0  τη νίκη επί της AICH DOB Ποζογίλνιτσα (25-22, 25-24, 25-15), την 5η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 25 πόντους ο δίμετρος Σλοβάκος συμπαίκτης του Δαλακούρα, Μλίναρτσικ.

Τέλος, την Τετάρτη διεξάγεται η εξ αναβολής αναμέτρηση της Κίελτσε και της Κούμπρουμ Λούμπιν του Ραφαήλ Κουμεντάκη. Η τελευταία νίκησε το Σάββατο την Εσπαντον και την περασμένη Τετάρτη την αήττητη μέχρι τότε Ρεσόβια.