Football League: Οι δηλώσεις Ανυφαντάκη και Σωτηρίου μετά την ήττα του Πανθρακικού στην Σπάρτη

 

Ικανοποιημένος παρά την ήττα εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα της πρεμιέρας και την ήττα από τη Σπάρτη με 2-1, ο προπονητής του Πανθρακικού Κώστας Ανυφαντάκης (η φωτογραφία της συνέντευξης τύπου είναι από την ιστοσελίδα report24.gr).

Τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ενώ τον προβλημάτισε το γεγονός ότι ο Πανθρακικός δέχθηκε δύο γκολ με οργανωμένη την άμυνα του.

Αναλυτικά ο προπονητής του Πανθρακικού είπε πως «να έχουμε μια καλή χρονιά, χωρίς βία και με καλό θέαμα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με ανταγωνιστικό αντίπαλο. Είμαστε ικανοποιημένοι, παρά την ήττα. Είμαστε αισιόδοξοι και θα παλέψουμε για μια καλή πορεία. Στο πρώτο ημίχρονο κινδυνέψαμε ελάχιστα, προηγηθήκαμε, και θα μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε η Σπάρτη. Έπρεπε να είχαμε πάρει κάτι από τον αγώνα. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε οργανωμένη άμυνα. Προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στέκομαι μας προβληματίζει ότι τρώμε γκολ με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και χάσαμε τον έλεγχο το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Η Σπάρτη έχει παίκτες με πολύ μεγάλη αξία. Μας έλειψε στο 0 – 1 το δεύτερο γκολ για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είχαμε τρεξίματα, είμαστε γενικά ικανοποιημένοι. Παρά την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, ποιότητα, θέαμα. Φορτώσαμε την επίθεση μετά το 70′. Η Σπάρτη έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, υπολογίσιμη δύναμη, εξαιρετική φιλοξενία. Σκληρή δουλειά και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ανάδειξη νέων παικτών και πολλά νέα παιδιά. Συγχαρητήρια στου παίκτες μου, και καλή πορεία στη Σπάρτη».

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την αντίδραση των παικτών του ήταν ο προπονητής της Σπάρτης Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος στις δηλώσεις του εξήρε το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, λέγοντας πως ο Πανθρακικός είναι μία πάρα πολύ καλή και νεανική ομάδα.

Αναλυτικά ο προπονητής της Σπάρτης δήλωσε ότι «ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Ζητούμενο στην πρεμιέρα ήταν οι 3 πόντοι, μέσα στο σπίτι μας. Ο Πανθρακικός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, νεανική ομάδα, ερχόταν από καλό αποτέλεσμα. Ο αγώνας είχε όλες τις ιδιατερότητες της πρεμιέρας, μέσα στην έδρα. Μπήκαμε καλά στα πρώτα πέντε λεπτά, δεν ήμασταν καλοί στα επόμενα λεπτά, δεχθήκαμε ένα πανέμορφο γκολ. Με ψυχικά αποθέματα, την ταυτότητα, και το μέταλλο της ομάδας κάναμε άλλη μια ανατροπή όπως γινόταν και πέρυσι. Ισοφαρίσαμε με ένα εκπληκτικό γκολ από ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή. Στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν οι αλλαγές, ο Ηλιόπουλος, ο Αναστασόπουλος, πιέσαμε και κάναμε αρκετές φάσεις, πετυχαίνοντας το δεύτερο πολύ ωραίο γκολ. Ελέγξαμε τον αγώνα, ο αντίπαλος έπαιζε στο τέλος με κόντρα επιθέσεις, και μακρινές μπαλιές. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και τρίτο γκολ. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, μέσα σε δυο ημέρες βρήκαν το κουράγιο να ξεκουραστούν, και να ανατρέψουν το σκορ. Είχαμε δύο ημέρες λιγότερο από τον Πανθρακικό για να ξεκουραστούμε από τον αγώνα του Κυπέλλου. Ο επόμενος αγώνας με τον Απόλλων Σμύρνης είναι αρκετά δύσκολος. Κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια, και να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Κατά διαστήματα και σήμερα παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, χαίρεσαι να βλέπεις την ομάδα. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, Στοϊλα, Παναγούλη».