ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής της Α1 ανάμεσα σε Ηρακλή και Άρη

 

Το αήττητό του διατήρησε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Άρης Αβάτου, που επιβλήθηκε με 3-1 μέσα στον Ζυγό του τοπικού Ηρακλή στο ντέρμπι της αγωνιστικής για την Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης.

Έσπασε έτσι μια εις βάρος του αρνητική παράδοση και δείχνει να πηγαίνει «τρένο» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού είναι μόνος πρώτος στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άρης είχε την κυριαρχία του αγώνα στο μεγαλύτερο μερος αυτού. Προηγήθηκε πρώτος, ισοφαρίστηκε μεν, αλλά ήταν σε ετοιμότητα και απάντησε εις διπλούν για να διαμορφωσει το τελικό 3-1 και να φύγει με το τρίποντο της νίκης από το Ζυγό, βάζοντας παράλληλα τέλος και σε μια παράδοση που τον ήθελε να μην μπορεί να νικήσει στο γήπεδο αυτό.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι με τον Κοτόπουλο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Χιντ Ιμέρ στέλνει την μπάλα με πλασέ στα δίχτυα, καθώς βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις. Στο 53′ ισοφάρισε ο Κωφίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Πανταζίδης, ωστόσο επτά λεπτά αργότερα το Άβατο ανέκτησε το προβάδισμα με τον Χίντ Ιμέρ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 65′ ο Αντώνης Χαριτίδης που έχει μόλις λίγες ημέρες από την μεταγραφή του στον Άρη Αβάτου  αλλά συνέχισε σαν «σίφουνας»και στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με τη νέα του ομάδα, έπιασε ένα σουτ μέσα στην περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Σωκράτη Αγγελακόπουλο, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη στο 70′ τον Κελέση των γηπεδούχων για ένα σκληρό μαρκάρισμα. Η φωτογραφία είναι αρχείου, από την Ξάνθη Sport.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Κελέσης, Αρσενίου, Μπακάλ Μεχμέτ, Τσετινές, Ευθυμιάδης, Πανταζίδης (83′ Μπαργκάν Τζεμαλή), Πελτεκίδης (64′ Κτίστης), Τσακιράκης, Τσακίρ Τζέμ (73′ Ξουπλίδης), Κωφίδης

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Δασκαλάκης (73′ Λαζαρίδης) Παπαδιώτης, Ταχτσίδης, Σουκρήογλου, Κουτσούμπας (73′ Μπουνταγκίδης), Δεσύλλας, Κοτόπουλος (83′ Θωμαίδης), Χαριτίδης, Χίντ Ιμέρ