Επιστολή Γκιρτζίκη με αιχμές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και… προειδοποιήσεις προς τις Ενώσεις

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε με επιστολή του προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο Ξανθιώτης παράγοντας εκφράζει την αντίθεσή του στο γεγονός ότι στη σύνθεση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ δεν εκπροσωπείται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και προειδοποιεί τις ΕΠΣ ότι απώτερος σκοπός είναι να τις καταργήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αναλυτικά η επιστολή Γκιρτζίκη στις Ενώσεις έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι και πρώην συνεργάτες,

Με την εμπειρία 19 ετών, που υπηρέτησα από διάφορες θέσεις το ποδόσφαιρο, μέχρι και την τελευταία ημέρα, όταν και εξαναγκάστηκα σε παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ, παρακολουθώ με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις που κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση δείχνουν να είναι.
Η σύνθεση της προσωρινής επιτροπής, που ορίστηκε στην ΕΠΟ αποτυπώνει απέχθεια προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ασέβεια προς το κύτταρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, που τέθηκαν εκτός της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε όλη μου τη θητεία αγωνίστηκα μαζί σας για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Σήμερα, απευθύνομαι προς εσάς για να επιστήσω την προσοχή σας. Είναι η στιγμή που πρέπει όλες οι Ενώσεις της Ελλάδας να ορθώσετε το ανάστημα σας και να αποτρέψετε να σας καταργήσουν, διότι πρέπει να ξέρετε, ότι αυτός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός. Το σύνολο των Ενώσεων μπορεί και πρέπει να πολεμήσει ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση που ξεκίνησε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και να τη σταματήσει.
Ο αγώνας έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει. Ουδείς δικαιούται να μείνει εκτός. Όλοι μαζί, χωρίς αντιπαλότητες και έριδες, οφείλουμε να προστατεύσουμε το αυτοδιοίκητο και το ίδιο το ποδόσφαιρο μας. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι δημιούργημα των ΕΠΣ και πρέπει να παραμείνει στις ΕΠΣ.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Γκιρτζίκης