Τα τμήματα του Δημοκριτείου στο μπάντμιντον και η συνεργασία με τον Ηρόδικο Κομοτηνής

 

Το μπάντμιντον είναι ένα άθλημα ευρέως διαδεδομένο στη νοτιοανατολική ασία και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όχι όμως και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα υπάρχουν όμως κάποιοι σύλλογοι που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για την προώθηση και την καλλιέργεια του Αθλήματος.

Ένας από αυτούς είναι και το Δημοκρίτειο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη όπου το 1988 το άθλημα της αντιπτέρισης έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στην Ελλάδα, την Κομοτηνή.

Και τη φετινή περίοδο υπάρχουν τμήματα για παιδιά και ενήλικες, τα οποία προπονούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 16:00 – 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ενώ τις ίδιες μέρες από τις 20:15 – 22:00 οι προπονήσεις γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να λάβει κάποιος από τον υπεύθυνο προπονητή Χαράλαμπο Ιορδάνου στο τηλέφωνο 6973234131.

Αν πάντως ξεχωρίζει κάτι τη φετινή χρονιά είναι η συνεργασία που έχει ο σύλλογος με τον Ηρόδικο Κομοτηνής, καθώς τις προπονήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά με Αυτισμό και Σύνδρομο Απόσπασης Προσοχής. Στην ουσία οι δύο σύλλογοι καλλιεργούν στην Κομοτηνή το Παραμπάντμιντον, θέλοντας να φέρουν κοντά στο άθλημα όλο τον κόσμο. Ήδη δύο παιδιά έχουν εγγραφεί στο Δημοκρίτειο και παρακολουθούν κανονικά τις προπονήσεις, παρουσιάζοντας μεγάλη πρόοδο και δείχνοντας με τη θέληση τους ότι αν προσπαθήσεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.