Γ’ Εθνική: Αυτόν τον Ορφέα ποιός μπορεί να τον κερδίσει; Με άμυνα “μπετόν” νίκη στην Καλαμαριά!

 

Το μπάμ στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έκανε στα πλαισια της 7ης αγωνιστικής ο Ορφέας Ξάνθης γκρεμίζοντας το αήττητο “κάστρο” του Απόλλωνα Καλαμαριάς που μεχρι τον αγώνα είχε το απόλυτο έξι στα έξι.

Τα παιδια του Χατζημεστή και Μπογιατζίδη μιμούμενοι και αυτοί την μεγαλη ομάδα της Ξάνθης που έξω τα πάει καλύτερα από ότι στα Πηγάδια, πήραν την δευτερη νικη τους στο πρωτάθλημα, την πρώτη εκτός έδρας και μάλιστα σε ποιά έδρα και κυρίως διατήρησαν για τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι απαραβίαστη την εστία του εκπληκτικού και πάλι Ρούφου.

Η εκπληκτική αυτή άμυνα μάλιστα κρατησε “ασφαιρους” για πρώτη φορά φέτος τους Πόντιους του Δημήτρη Καλαιτζίδη που έχασαν πολυτιμο έδαφος μένοντας στο -5 από την Δόξα Δραμας.

H πρώτη ευκαιρία του αγωνα ανήκε στον Απόλλωνα που πήρε απο νωρίς πρωτοβουλία κινήσεων, όταν ο Συμελίδης έκανε το σουτ στο 9′ και η μπάλα πέρασε άουτ. Δυο λεπτά μετά ο Πόποβιτς επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρούφου, όπως ιδια κατάληξη είχαν και τα σουτ των Κυβελίδη στο 13΄ και παλι του Πόποβιτς στο 20′.

Η πρώτη επίσκεψη στα καρέ των «κοκκινόμαυρων» από τον Ορφέα ήρθε λίγο πριν την εκπνοή, όμως ο Μένκα με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο σε σουτ του Μουμίνογλου.

Στο δευτερο μερος στο 56΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αρχικά όταν μετά από σέντρα, ο Καλογέρης ολομόναχος από κοντινή θέση δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα, ενω λίγο αργοτερα πάλι ο Ρουφος αντεδρασε εντυπωσιακα.

Ο Ορφέας σε μια από τις λίγες αλλα πάντα επικίνδυνες αντεπιθέσεις του ευτύχησε να προηγηθεί στο 68΄με εύστοχο πέναλτι του Μουμίνογλου, ο οποίος μάλιστα το κέρδισε μετά την ανατροπή από τον Μένκα. Στο υπόλοιπο διαστημα ο Απόλλωνας πιεσε αλλα η αμυνα του Ορφέα ήταν ανικητη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Μένκα, Αμαραντίδης,Κυβελίδης (68’ Φάμπιο), Καλογέρης, Σαμαράς, Καλαιτζίδης, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν’Λουντούλου, Πόποβιτς.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ, Μαλαδένης, Μακράκης. Μαυρόπουλος, Κατρανίτσας, Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης (77’ Μελισσόπουλος), Τορομανίδης (79’ Μόσχος), Μουμίνογλου (89’Πασχαλάκης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ