Βρύζας και καθηγητής του ΔΠΘ στην 6μελή Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ με παρατηρητή τον Γ. Στράτο

 

Στο απερχόμενο πολυμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, τρία από τα βασικά εκλεγμένα μέλη ήταν Θρακιώτες: οι Γιώργος Γκιρτζίκης, Μάνος Γαβριηλίδης και Χρήστος Καραβασίλης.

Στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας που αναλαμβάνει να τρέξει την ΕΠΟ το προσεχές διάστημα και η οποία θα απαρτίζεται από μόλος έξι όλα κι όλα μέλη, η Θράκη έχει και πάλι δυναμική παρουσία με τα δύο από αυτά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ως εκπρόσωπος της FIFA, η νέα Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ θα έχει ως πρόεδρό της τον Γιάννη Δρόσο,  καθηγητής στη Νομική Αθηνών, 65 ετών.

Ο δικηγόρος Νικόλαος Μπάντσης είναι αναπληρωτής πρόεδρος στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της ΑΕΚ Αλέξης Δέδες αναλαμβάνει εσωτερικός Γραμματέας.

Από εκεί και πέρα, ένας «δικός μας», ο Ζήσης Βρύζας, αναλαμβάνει υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων. Τέλος, απλό μέλος της Επιτροπής αλλά με σημαίνοντα ρόλο καθώς θα αναλάβει σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ, αναλαμβάνει ο επί 27 χρόνια καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής Απόστολος Γέροντας.

Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Επίσης, ο δημοσιογράφος Ιάκωβος Φιλιππούσης, μέχρι σήμερα διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή  θα είναι εξωτερικός σύμβουλος, ενώ ρόλο παρατηρητή στις συνεδριάσεις θα έχει ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Στράτος, ως πρόεδρος της Super League.