Οι προπονητές της Super League που δεν έβγαλαν την… παρέλαση και το ρεκόρ του Ραζβάν Λουτσέσκου

 

Ημέρα εθνικής επετείου, 28ης Οκτωβρίου και όπως κάθε χρόνο, παραδοσιακά τέτοια μέρα το θέμα που ξεχωρίζει είναι το ποιοι προπονητές κατάφεραν να βγάλουν την παρέλαση και ποιοι όχι.

Στην Football League, όπως σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, τα κατάφεραν όλοι οι προπονητές για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα, τι γίνεται όμως και στα «βελούδινα»σαλόνια της Super League;

Εκεί, ο χορός τον απολύσεων έχει ήδη αρχίσει. Πρώτοπόρα ομάδα στο πρωτάθλημα σε αλλαγές προπονητών φέτος ο περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός, αφού αρχικά ο Μάρκο Σίλβα αντικαταστάθηκε από τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Πάουλο Μπέντο. Ο Εβρίτης Μαρίνος Ουζουνίδης έφυγε από τον Πανιώνιο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα επειδή έκανε το «έγκλημα» να συζητήσει κάποια στιγμή με τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Τραϊανός Δέλλας έφυγε από τον Ατρόμητο, ενώ αμέσως επόμενος ήταν ο Μάκης Χάβος από τον Αστέρα Τρίπολης, που αντικαταστάθηκε απο τον πρώην προπονητή του Πανθρακικού Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Μόλις την προηγούμεμη αγωνιστική είχαμε και ακόμα δύο αποχωρήσεις, που είναι και οι πιο πρόσφατες. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έφυγε από την ΑΕΚ, ενώ την Κυριακή ο άλλοτε προπονητής της  Ξάνθης Νίκος Παπαδόπουλος, μετά την ήττα του Ηρακλή από τον ΠΑΟΚ, υπέβαλλε την παραίτησή του στη διοίκηση του Ηρακλή, η οποία και την έκανε δεκτή και τον αποδέσμευσε από τα καθήκοντά του.

Υπάρχει, όμως, και ένα ακόμα ερώτημα. Ποιά ομάδα και ποιός προπονητής κατέχουν τα σκήπτρα για τη μακροβιότερη συνεργασία αυτή τη στιγμή; Για το ερώτημα αυτό υπάρχουν δύο υποψήφιοι, οι οποίοι βρέθηκαν μάλιστα αντιμέτωποι την Τετάρτη στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου. Αυτοί είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Γιάννης Πετράκης, σε Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Ο μεν Ρουμάνος κόουτς της Ξάνθης προσλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και συγκεκριμένα στις 24 εκείνου του μήνα αντικαθιστώντας τον Μάκη Χάβο και αυτή είναι η τρίτη χρονιά που προλαβαίνει να δει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον πάγκο της Ξάνθης. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή του ΠΑΣ, που είναι κάτοικος Ιωαννίνων από τις 28 Ιανουαρίου 2014. Αυτοί οι δύο είναι οι μακροβιότεροι προπονητές ομάδων της Supeer League αυτην την στιγμή.

Μπορεί, λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου για λίγους μήνες να μην είναι ο μακροβιότερος κόουτς της Super League και οριακά να μένει δεύτερος, αλλά και μόνο που διανύει την τρίτη του χρονιά στην Ξάνθη, είναι μεγάλο «κατόρθωμα»αν αναλογιστεί κανείς πως η Θρακιώτικη ομάδα και ο Χρήστος Πανόπουλος «άλλαζαν» τους προπονητές αν τα πουκάμισα πριν την έλευση του τωρινού προπονητή της ομάδας. Και ήταν πιο σύνηθες να μην προλαβαίνουν την παρέλαση παρά να την προλαβαίνουν.

Βέβαια, πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί στην διάρκεια αυτών των 25 μηνών συνεργασίας και τουλάχιστον τρεις φορές ο Λουτσέσκου έχει βρεθεί κοντά στην έξοδο από την Ξάνθη. Όμως παραμένει στον πάγκο της θρακιώτικης ομάδας, για τελευταία φορά φέτος, όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει. Εκτός βέβαια και αν έχουμε πάλι αλλαγή σχεδίων. Άλλωστε μέχρι το καλοκαίρι, πολλά αλλάζουν…