Volley League: Πήραν άδειες Ηρακλής και Κηφισιά, παραμένει όμως χωρίς αδειοδότηση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Τακτοποίησαν τις εκκρεμότητες τους και εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής στη φετινή Volley League οι Ηρακλής και Κηφισιά, όχι όμως ακόμα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο ομάδες ήταν ανάμεσα στις τέσσερις που δεν είχαν εξασφαλίσει από την πρώτη συνεδρίαση της ΕΕΑ για το συγκεκριμένο θέμα την άδεια, μία εβδομάδα πριν, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, σήμερα λύθηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση που έγινε στις 20/10 (δύο μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων) πιστοποιητικό έλαβαν οι οκτώ από τις δώδεκα ομάδες, ανάμεσά τους και η Ορεστιάδα.

Εκτός από τον ΑΟΟ αδειοδοτήθηκαν και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κύζικος, Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής Χαλκίδας, ΠΑΟΚ, Ορεστιάδα και Παμβοχαϊκός. Στις υπόλοιπες τέσσερις δόθηκε προθεσμία δέκα ημερών.

Από την στιγμή που δόθηκαν άδειες και σε Ηρακλή και Κηφισιά, σε εκκρεμότητα παραμένουν Παναχαϊκή και Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Το ανησυχητικό είναι ότι βάσει της προθεσμίας που έχει δοθεί, οφείλουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι την… Κυριακή.

Δεδομένου όμως ότι και την Παρασκευή είναι η αργία της 28ης Οκτωβρίου και το Σάββατο και την Κυριακή συνήθως τίποτα δεν λειτουργεί, πρακτικά έπρεπε τα πάντα να λυθούν μέχρι σήμερα. Κάτι που προφανώς δεν έγινε.

Αυτήν την στιγμή κανείς δεν ξέρει πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το θέμα, πάντως από την διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα με την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ακόμα και αν δεν έχει λυθεί η όποια εκκρεμότητα, υπάρχει ουσιαστικά περιθώριο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ την ερχόμενη Πέμπτη. Ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε παίζει σοβαρό ενδεχόμενο να χαθούν αγώνες στα χαρτιά.

Βέβαια στην πρεμιέρα ο Εθνικός δεν πήρε πόντο, ωστόσο αν στην δεύτερη αγωνιστική κερδίσει απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας έναν, δύο ή τρεις βαθμούς, ποιος μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ένστασης της αντιπάλου ομάδας ώστε να τους κερδίσει στα χαρτιά;