Συγκλονίζει τους μπασκετόφιλους το μεγάλο κομοτηναίικο ντέρμπι ΓΑΣ – ΑΕΚ! Η συγχώνευση που δεν έγινε και η προϊστορία…

 

Τον Ιούνιο όλοι πιστέψαμε ότι οι δύο ομάδες θα συνενωθούν και θα παλέψουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής από κοινού, έχοντας σαν στόχο μία δυνατή ομάδα, η οποία μετά από αρκετά χρόνια θα ανέβαινε κατηγορία και θα έφερνε την Κομοτηνή και πάλι στο μπασκετικό προσκήνιο και στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Τελικά η συνένωση δεν έγινε, παίκτες πήγαν και ήρθαν, οι ομάδες άλλαξαν ριζικά και η μοίρα τις φέρνει όπως και στο περσινό πρωτάθλημα να αγωνίζονται αντίπαλες νωρίς. Άλλωστε αυτές οι δύο αναμετρήσεις είναι και οι μόνες επίσημες μεταξύ τους. Με τον ΓΑΣ να τις κερδίζει και τις δύο.

Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου 2015, δηλαδή περίπου έναν χρόνο πριν και ήταν όλως τυχαίως και πάλι για την τρίτη αγωνιστική, όπως και φέτος. Με την ΑΕ Κομοτηνής γηπεδούχο και τον ΓΑΣ να επικρατεί με 59-80, ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 ο ΓΑΣ φιλοξένησε την ΑΕ Κομοτηνής και την κέρδισε και πάλι, αυτή τη φορά με 77-67, σε ένα παιχνίδι καρμπόν με αυτό του πρώτου γύρου. Αυτά είναι και τα μόνα δύο επίσημα παιχνίδια που έχουν καταγράψει οι δυο ομάδες σε επίπεδο ανδρών, αφού στα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν σταθερά σε διαφορετικές κατηγορίες.

Πριν την έναρξη του περσινού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί και στον πρώτο τελικό του τουρνουά “Ιωάννης Καρυώτης”. Και εκείνο το παιχνίδι είχε βρει νικήτρια την ομάδα του ΓΑΣ με σκορ 61-65. Φέτος όμως ο ΓΑΣ δεν προκρίθηκε στον τελικό και έτσι δεν συγκρούστηκαν ξανά οι δυο ομάδες της Κομοτηνής.

Αναμφισβήτητα πρόσωπο του φετινού αγώνα θα είναι ο Κίμωνας Λεχούδης που πριν λίγες εβδομάδες μετακόμισε από τον ΓΑΣ στην ΑΕ Κομοτηνής.Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φίλοι του αθλήματος στην Κομοτηνή ελπίζουν να βγει νικητής  το μπάσκετ και ο κόσμος που αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο, όπως είχε κάνει και στις περσινές αναμετρήσεις, να δει όμορφες στιγμές και όμορφο θέαμα από τις δύο ομάδες.