Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης που φέρνει στην Ελλάδα την ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την οικογένεια του Ρονάλντο

 

Μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων και ερευνών στο χώρο του ποδοσφαίρου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου στην υπόλοιπη Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει το πρωτότυπο αυτό project. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ εμπιστεύτηκαν το έργο αυτό σε έναν πρώην παίκτη της Ξάνθης, τον Φρανσίσκο Ζουέλα.

Ο Ζουέλα που έζησε τρεις αλησμόνητες σεζόν στην Skoda Ξάνθη την περίοδο 2006-2009, ταξίδεψε στην Πορτογαλία, βρέθηκε με τους υπεύθυνους του συλλόγου, τακτοποίησαν όλες τιςαπαραίτητες διαδικασίες και πλέον όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο γεγονός. Κοντά στον πρώην Ξανθιώτη, που θα είναι ο Διευθυντής της Ακαδημίας της Σπόρτινγκ στην Ελλάδα, θα είναι ακόμα ο Αντρέας Μπαρμπαρής (ως τεχνικός διευθυντής) και ο Γρηγόρης Τζαβίδας (ιδιοκτήτης του Anima Club, που θα φιλοξενεί την ακαδημία στην Αθήνα).

«Μετά από αρκετές σκέψεις και τις απαραίτητες έρευνες που έγιναν στον ευρωπαϊκό χώρο του ποδοσφαίρου, η ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της  στην Ελλάδα. Η πρώτη ακαδημία του διεθνούς φήμης πορτογαλικού συλλόγου, επέλεξε τη χώρα μας, προκειμένου να φιλοξενήσει την πρώτη σχολή ποδοσφαίρου της Σπόρτινγκ, μακριά από την Πορτογαλία», επισημαίνει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Σε ένα άθλημα με τεράστιο ανταγωνισμό και εκατομμύρια φιλάθλων, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο του αθλητισμού, έχοντας βγάλει κάποιους από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νάνι καιο Λουίς Φίγκο.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μικρά παιδιά και στους αυριανούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας – των 18 πρωταθλημάτων, των 16 Κυπέλλων και των 8 Super Cup – ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία ακαδημία ποδοσφαίρου, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Φωταγωγημένα γήπεδα ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις διαφόρων αθλητικών ασχολιών (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις), αίθουσες αναψυχής, χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τους γονείς, πισίνα, διατροφολόγοι και εξειδικευμένοι προπονητές καιγυμναστές (που θα μαθητεύσουν δίπλα σε προπονητές της Σπόρτινγκ, που θα επισκεφτούν την Ελλάδα), είναι κάποιες μόνο από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στους μικρούς αθλητές, στον χώρο του Anima Club (Λάκκα Αναβύσσου).

Η έλευση του προέδρου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπρούνο Ντε Καρβάλιο, θα αποτελέσει χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά events στη χώρα μας, ενώ η παρουσία της οικογένειας του Κριστιάνο Ρονάλντο θα δωσει τεράστιο κίνητρο στα παιδιά για να έρθουν στην ακαδημία της Σπόρτινγκ και να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Στην φωτογραφία εικονίζονται ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ Μπρούνο ντε Καρβάλιο, ο γενικός αρχηγός Λουίς Ρόκε, ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Ρουί Ρέις και ο διευθυντής της ακαδημίας της Σπόρτινγκ στην Ελλάδα και πρώην παίκτης της Ξάνθης Φρανσίσκο Ζουέλα.