Ήττα στα Γιάννενα και… με την πλάτη στον τοίχο η συνέχεια του Κυπέλλου για τον ΑΟΞ

 

Ποδαρικό με το… αριστερό έκανε η Ξάνθη στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, έναν θεσμό που παραδοσιακά αποτελεί διακαή πόθο του μεγαλομετόχου Χρήστου Πανόπουλου. Οι θρακιώτες ηττήθηκαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα και πλέον θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο τα επόμενα δυο ματς του ομίλου.

Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μαμπουλού στο 15ο λεπτό, σε μια αναμέτρηση όπου οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είχαν τον έλεγχο και διατήρησαν με ευκολία το προβάδισμά τους ως το τέλος. Μάλιστα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης είχαμε και χαμένο πέναλτι από τον Μαμπουλού για τον ΠΑΣ. Ο Κόντε κέρδισε το πέναλτι, μετά την ωραία κίνηση του Μαμπουλού, με τον Κονγκολέζο εξτρέμ, όμως να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε με μεγαλύτερη ζωντάνια και ενέργεια την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πίεσαν από τα άκρα και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μαμπουλού, ο οποίος πήρε την πάσα, έπειτα από την εξαιρετική ενέργεια του Κούτρη, από τα αριστερά και άνοιξε το σκορ.

Η… πολιορκία συνεχίστηκε και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να διπλασιάει τα τέρματά του, όμως ο Ζάιρο αστόχησε τόσο στο 35ο λεπτό, όσο και στο 40ο, στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ζίφκοβιτς. Οι Γιαννιώτες διατήρησαν την ίδια διάθεση και στην έναρξη του δεύτερου μέρους, όμως ο η κεφαλιά που έπιασε ο Σκόνδρας στο 54’ από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

Η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Λάζιτς απέκρουσε με τα πόδια ο Πασχαλάκης, στην καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Λουτσέσκου στην αναμέτρηση, στο 64ο λεπτό. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας κιτρίνισε τους 53’ Μπαξεβανίδη (53′), Γιουνές (69′),  Παπαγεωργίου (85′) και Ράνο (90+4′) όπως και τους Κούρρτη και Σκόνδρα από τους γηπεδούχους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Μπέριος, Κοζορώνης (73’ Φόνσι Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61’ Γιάκος), Ζάιρο (80’ Κόντε), Μαμπουλού.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (66’ Καμαρά), Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο (66’ Γιουνές), Ορφανίδης (65’ Ντε Λούκας), Λισγάρας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ