ΕΠΣ Θράκης: Οι πραγματικοί «εραστές» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

 

Η φωτογραφία αποτυπώνει τους πραγματικούς «εραστές» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Θράκη, τους φιλάθλους που είναι αγνοί και συνηθίζουν να πηγαίνουν και να παρακολουθούν αγώνες μικρότερων κατηγοριών, έστω και αν χρειάζεται να σκαρφαλώνουν σε… βουνά και λαγκάδια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της φωτογραφίας, εικονίζει τους ηρωικούς φιλάθλους που άφησαν τους καναπέδες, την άνεση της τηλεόρασης και των διεθνών πρωταθλημάτων ή… της καφετέριας, και βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Κάλχα για το παιχνίδι της Δόξας Γρατινής με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις γονείς παιδιών που αγωνίζονται, σε άλλες απλοί φίλοι των ομάδων του χωριού τους, οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν το αγνότερο κομμάτι του φίλαθλου κόσμου. Αυτού του κόσμου που πέρα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πέρα από Ξάνθη και Πανθρακικό, βρίσκονται πάντα κοντά και στις ερασιτεχνικές ομάδες.

Οι άνθρωποι που τους αρέσει να βλέπουν μπάλα είτε μιλάμε για τελικά Τσάμπιονς Λιγκ είτε για μερικά παιδιά που παίζουν στον δρόμο. Και οι οποίοι δεν διστάζουν να ανέβουν στον λόφο και να απολαύσουν από εκεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, έστω και αν οι αντίπαλοι λέγονται Δόξα Γρατινής και Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (που για την ιστορία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1)…