Οι δηλώσεις Λουτσέσκου και Πετράκη μετά τη νίκη του ΠΑΣ επί της Ξάνθης για το Κύπελλο

 

Ισορροπημένο χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο προπονητής της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέκου, υποστηρίζοντας στην συνέντευξη Τύπου ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

«Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι και πιθανότατα από τη δική μας πλευρά θα έπρεπε να τελειώσουμε με μια ισοπαλία», είπε στην αρχή των δηλώσεών του ο ρουμάνος προπονητής. Και συνέχισε:

«Τα πρώτα 25-30 λεπτά ανήκουν στα Γιάννενα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο προηγήθηκαν και είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες από εκτελέσεις κόρνερ. Στη συνέχεια όμως ισορροπήσαμε το παιχνίδι και κάναμε και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζητερζόγλου».

Ο Λουτσέσκου πρόσθεσε: «Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε σε εμάς, παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, με περισσότερη υπομονή και είχαμε και μια τεράστια ευκαιρία με τον Λάζιτς».

Τέλος ο Λουτσέσκου επισήμανε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες του λόγω και του δύσκολου γηπέδου. Και κατέληξε: «Ελπίζω να επανέλθουμε γρήγορα από τη σκληρή δουλειά και να είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια η αμυντική της συμπεριφορά και λειτουργία ήταν υψηλού επιπέδου και απέναντι σε καλές ομάδες δεν κινδύνευσε.

Απέναντι σε αυτήν την ομάδα και σε αυτές σε αυτές τις δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν δημιουργικοί και σκοράραμε, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι και στο δεύτερο ημίχρονο που δεν ήμασταν καλοί δεν δεχτήκαμε ευκαιρίες, καθώς η Ξάνθη είχε μόνο μια ευκαιρία, το σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης».

Σε ερώτηση αν δικαιολογείται η παθητική εικόνα που έδειξε ο ΠΑΣ απέναντι στην Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο, επισήμανε: «Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δικαιολογείται καθώς παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα και κάποια παιδιά δεν είχαν ρυθμό από την έλλειψη παιχνιδιών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σπουδαία προσπάθεια».