Τρεις νίκες και μία ήττα ο απολογισμός των τεσσάρων Εβριτών της Ευρώπης το περασμένο Σαββατοκύριακο

Τρεις νίκες και μια ήττα περιλάμβανε η αγωνιστική δράση με τις ομάδες τους το Σαββατοκύριακο για τους τέσσερις εβρίτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τον αρχηγό της Εθνικής Δημήτρη Τζούριτς στην Ιταλία, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στην Πολωνία και τα αδέρφια Κώστα και Ανέστη Δαλακούρα σε Γερμανία και Αυστρία αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Τζούριτς έκανε την καλύτερη του μέχρι στιγμής εμφάνιση με την φανέλα της Βερόνα επιτυγχάνοντας 18 πόντους και έτσι η ομάδα του πήρε τη νίκη με 3-1 στην έδρα της Ραβένα. Με την νίκη αυτή η Βερόνα ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση αναπνοής από Λούμπε, Μόντενα και Περούτζια.

O άλλος εβρίτης διεθνής, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που από φέτος είναι στην Κουπρούμ Λούμπιν στην Πολωνία, είδε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα 3-0 από την Ζάκσα. Ο “Ράφ”, που μπήκε ως αλλαγή στο τρίτο σετ, δεν καταφέρει να αλλάξει δραματικά την έκβαση του ματς και η ομάδα του έχασε στο τρίτο σετ 25-16. Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Κουμεντάκη είναι την Τετάρτη (26/10) κόντρα στην πρωτοπόρο της κατάταξης Ρεζόβια Ρεζόβ.

Ο Ανέστης Δαλακούρας συνέχισε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στο αυστριακό πρωτάθλημα αήττητος και έτσι η ομάδα του Ποζογίλνιτσα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του πετυχαίνοντας 10 πόντους και έτσι η AICH DOB Ποζογίλνιτσα επικράτησε  με 3-0 της φιλοξενούμενης Ράιφαιζεν Βέλντφίρτελ και έκανε το “3 στα 3”, χωρίς ακόμα να έχει χάσει σετ στο πρωτάθλημα.

Τέλος, οι Πειρατές του Κώστα Δαλακούρα επικράτησαν με 3-1 της Αλίγκσε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Α2 Ανδρών Γερμανίας. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του πρώην άσου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που αν και βρέθηκε  να χάνει με 1-0 σετ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 14 πόντους. Πρώτη είναι η Γκόσεν, η μόνη ομάδα που μέχρι στιγμής έχει νικήσει την Μίτελντόιτσλαντ.