Υποψήφιος για Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβις

 

Υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβις, στην εκλογική διαδικασία που θα γίνει την επόμενη Κυριακή στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πέτροβιτς, ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», που το 2014 ανέλαβε τη διοίκηση της περιφέρειας, και εις εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παυλίδη, από το 2010, δηλώνει σήμερα «παρών» και έτοιμος για να προσφέρει από μία νέα θέση ευθύνης. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης το 2010, έλαβε 55% και πάνω από 40.000 ψήφους, ενώ το 2014 με το εντυπωσιακό 62% και περίπου 43.500 ψήφους, κατάφερε άλλη μία πρωτιά για την παράταξη Παυλίδη.

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ», η υποψηφιότητά του, έχει διπλό στόχο. «Πήρα αυτή την απόφαση, καθώς στόχος μου είναι το καλό της περιφέρειας και η ενότητα της παράταξης. Σκοπός μου είναι να εγγυηθώ την ενότητα αυτής της παράταξης, της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος από το 2010. Παράλληλα, στόχος μου είναι η συνέχιση του έργου και του οράματος του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, σε περίπτωση που νέος περιφερειάρχης εκλεγεί κάποιος νυν αντιπεριφερειάρχης, για την πλήρωση της κενής θέσης, γίνονται και πάλι εκλογές μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας. Για την κενή θέση, πχ στον Έβρο ή στη Ροδόπη, μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και περιφερειακός σύμβουλος από άλλο νομό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται.

Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με θητεία έως το 2019.

 

Πηγή: http://www.gnomionline.gr/