Τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ υποδέχεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Με το τηλεοπτικό ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του τοπικού ΜΓΣ Εθνικού και του ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το απόγευμα  η 1η αγωνιστική του 49ου πρωταθλήματος Volley League« (18.00, LIVE ThrakiSportS).

Ο ανανεωμένος Εθνικός που είναι και η μόνη ομάδα στην κατηγορία με μόλις δύο ξένους θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί. Ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα και ο Εθνικός για την παραμονή βάση της δήλωσης του προπονητή του αλλά λογικά θα διεκδικήσει θέση στην 8αδα, με τους Εβρίτες στην έδρα τους πάντα να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο.

Ο πασαδόρος του Εθνικού Γιάννης Χαριτωνίδης δήλωσε: «Μπαίνουμε στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας στην έδρα μας ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Το θετικό είναι πως βρισκόμαστε στην αρχή και ακριβώς το ότι παίζουμε με τους πρωταθλητές θα είναι μία καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Το ότι απουσιάζει ο Γκόμεζ δεν έχει μεγάλη σημασία διότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Γκόμεζ. Εμείς έχουμε καινούργια ομάδα, θέλουμε αγώνες για να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας και ότι καταφέρουμε σε αυτό το ματς θα είναι κέρδος. Πριν λίγες μέρες αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ για το Λιγκ Καπ. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας και οι δύο ομάδες θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένες».

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά είναι πανέτοιμος για μία νέα νικηφόρα αρχή. Προέρχεται από το σοκ του τραυματισμού του Ερνάντο Γκόμεζ ενώ νίκησε με 3-0 τον Εθνικό στο Λιγκ Καπ πριν οκτώ μέρες. Ο εβρίτης λίμπερο Δημήτρης Γκαράς δήλωσε για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Ξεκινάει το πρωτάθλημα και για την ομάδα μου. Κάθε πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν κρυβόμαστε, είμαστε το φαβορί. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να έχουμε ρυθμό και να περιορίσουμε τα λάθη μας ώστε να μην έχουμε κάτι το αναπάντεχο».

Σε σύγκριση με την περσινή ομάδα του ΠΑΟΚ ο Γκαράς είπε: «Είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε βάθος πάγκου, πιο ολοκληρωμένο ρόστερ και παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν και να κάνει καλή δουλειά για μία φάση, για έναν πόντο». Για τον τραυματισμό του Γκόμεζ είπε: «Δυστυχώς την ιστορία ενός σοβαρού τραυματισμού την ζήσαμε και πέρυσι με τον τραυματισμό του Γιάννη Παντακίδη. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις συμπαίκτες σου να σφαδάζουν από τον πόνο κάτω στο παρκέ και ειδικά όταν πρόκειται για τους ηγέτες της ομάδας. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε, είμαστε επαγγελματίες σε μία μεγάλη ομάδα η οποία πρέπει να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια».

Σε 28 αγώνες από το 2002 ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 22-6. Πέρυσι από την έδρα της Αλεξανδρούπολης είχε φύγει νικητής δύσκολα στο τάι μπρέικ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Φέτος οι δυο ομάδες συγκρούονται από το ξεκίνημα, μια εβδομάδα μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για το League Cup ενώ υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες έδωσαν και σειρά φιλικών αγώνων προ μηνός περίπου.