Super League: Πρώτη νίκη των νέων της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα

 

Υπό το βλέμμα του Γιάννη Παπαδημητρίου, το δύο στα δύο έκανε η Ξάνθη με αντίπαλο τον Πλατανιά φέτος στα Χανιά, αφού μετά την νίκη της ανδρικής ομάδας των Θρακιωτών, επικράτησε στο Μάλεμε και η Κ20 της Ξάνθης επί της αντίστοιχης ομάδας του Πλατανιά, με σκορ 0-2.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ειχαμε στο 5′ με τον Μαθιουδάκη να απειλεί για την ομάδα του Πλατανιά που μπήκε δυνατά, αλλα τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Η ομάδα της Ξάνθης, όμως, δεν άργησε να απαντήσει, αφού λίγα λεπτά αργότερα, στο 14′ ο Χατζηχασάνογλου μετά από φάουλ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Επόμενη φάση, αυτή του γκολ για την Ξάνθη, όταν στο 30ο λεπτό βγήκε σε αντεπίθεση και ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος σκόραρε και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού, κάτι που διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή της Ξάνθης, που μπήκε πιο δυνατά στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου και στο 63ο λεπτό χανει ευκαιρία με τον Κώστα να πιάνει το σουτ από κοντά, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σβάρνα να απειλήσει, όταν και έκανε την προβολή μετά από σέντρα, αλλά οι αμυντικοι εδιωξαν πάνω στην γραμμή σε κορνερ.

Μετά τις χαμένες αυτές ευκαιρίες, σειρά είχε και το δεύτερο γκολ της Ξάνθης, όταν στο 82ο λεπτό ο Μελισσόπουλος από σκόρερ έγινε αυτός που σέρβιρε το γκολ, αφού μετά από δική του σέντρα σε όμορφη αντεπίθεση, ο Σαμπανίδης έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή και σκόραρε κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα, για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, που σηματοδοτεί και το πρώτο τρίποντο της για φέτος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κασωτάκης, Αμπντούλ Ραχμάν, Λάμτζ Φράνκο, Σαλάμ Φούφλια, Τσακμάκης, Μαθιουδάκης, Παπαδάκης, Λέκα , Καμπόσος , Ρουσάκης , Κορωνάκης.

ΞΑΝΘΗ: Δεμένικος, Χασάνογλου Φειζή, Παπάζογλου, Πεταλωτής, Σβάρνας, Παπαδόπουλος , Τσάπαρης, Κώστας, Μελισσόπουλος , Σαμπανίδης, Χατζηχασάνογλου