Οι σημερινές «μάχες» των τεσσάρων ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Σε τέσσερα μέτωπα θα βρει και η σημερινή Κυριακή τις ομάδες της Θράκης που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες, καθώς η Ασπίδα σε άντρες και γυναίκες και οι ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής αγωνίζονται στα πρωταθλήματα τους, δίνοντας σημαντικά παιχνίδια.

Η ανδρική ομάδα της Ασπίδας φιλοξενεί στο Εύμοιρο τον Πιερικό Αρχέλαο για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής,  σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα της Ξάνθης, καθώς μετά τις τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια η Ασπίδα θέλει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για να ανέβει στη βαθμολογία. Εκτός από την απουσία του Κολοβή η Ασπίδα κατεβαίνει χωρίς άλλα προβλήματα, ενώ θα έχει στο πλευρό της και τον κόσμο, που αναμένεται να κατακλύσει για ακόμα μία φορά το κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον Γιώργο Ασημάκη, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, με την οποία πέρσι κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Μιλώντας στο match program ο παίκτης της Ασπίδας είπε πως “ο αντίπαλος μας αυτήν τη βδομάδα είναι ο Πιερικός Αρχέλαος, μία ομάδα που έχει καθιερωθεί στην κατηγορία, με παίκτες αξίας που ξέρουν τι ζητάνε. Αυτό το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Θα βρεθώ αντίπαλος με την προηγούμενή μου ομάδα.στην οποία πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια κι έκανα πολλούς φίλους που έχω μέσα στην καρδιά μου. Αυτήν την εβδομάδα πορετοιμαζόμαστε ώστε να φανούμε έτοιμοι στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα και περιμένουμε το γήπεδο να είναι, για μία ακόμη φορά, γεμάτο και οι φίλαθλοι να γίνουν ο 6ος παίκτης μας, δίνοντάς μας ώθηση και δύναμη για τη νίκη, που τόσο πολύ τη θέλουμε”. 

Επίσης με τον Πιερικό θα έρθει στην Ξάνθη και ο πρώην παίκτης του ΓΑΣ Κομοτηνή Αντώνης Γκοντόπουλος, ένας παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα της Κατερίνης, ο οποίος έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ. Αναλυτικά οι 12 της αποστολής της Ασπίδας είναι οι Κουτσογιάννης, Πετς, Μασμανίδης, Καραμπίνης, Παπαθανασίους, Μανδαλάκης, Ασημάκης, Παπαδάκης, Τσιώγκας, Γρούδος, Στεφανίδης και Τσιαβές.

Εκτός έδρας αγωνίζεται ο ΓΑΣ Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Περαία με αντίπαλο τον Ζέφυρο για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Κομοτηνής με την ψυχολογία στο ύψη, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε μία ομάδα με δυνατή έδρα, η οποία ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη τη δική της προσπάθεια στο πρωτάθλημα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν στην ομάδα, η οποία θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη με όλα της τα όπλα.

Αντίθετα η ΑΕ Κομοτηνής φιλοξενεί τη Νεάπολη, στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή χρονιά, το οποίο θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  Η Αθλητική Ένωση μετά την ήττα της πρεμιέρας θα ψάξει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς και ο Χατζηπαυλίδης θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας της Κομοτηνής.

Δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι έχει και η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία αντιμετωπίζει στη Λάρισα την τοπική Ολύμπια. Η ομάδα της Ξάνθης μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή θα ψάξει μία καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο, με τον προπονητή της ομάδας Καρά Αχμέτ Νεδήμ να μην υπολογίζει στις Χαλκίδου, Παπαευαγγέλου, Λαζαρίδου και Παπαϊωάννου. Αντίθετα στην αποστολή βρίσκονται οι Kαραλίδου Σταυρούλα, Καραλίδου Βίκυ, Κουτρουβέλη, Καραλή, Καρακώστα, Σαρβάνη, Μαμαλίγκατζη, Σαμαρά, Σουλιώτη, Mεχμέτ Ουστά, Παπαδοπούλου και Παπαχρυσοβέργη.

Οι αγώνες της ανδρικής ομάδας της Ασπίδας και των ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής θα μεταδοθούν ζωντανά από το ThrakiSportS, ενώ με το τέλος των αγώνων θα υπάρχει ρεπορτάζ για τις τέσσερις αναμετρήσεις των ομάδων της Θράκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ  Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ