Πρώτο σερβίς για το πρωτάθλημα στην Μίκρα απέναντι στον Ηρακλή για τον ΑΟ Ορεστιάδας (18.00, LIVE ThrakiSportS)

 

Mε την αναμέτρηση στην Μίκρα μεταξύ του Ηρακλή Πετοσφαίριση και της Ορεστιάδας που πέρυσι σώθηκαν απ’ ευθείας την τελευταία αγωνιστική έναντι του Άρη ξεκινά το πρωτάθλημα της Volley League το Σάββατο (1η αγωνιστική, 22/10, 18.00).

Όπως και τη σεζόν 2015-16 έτσι και εφέτος οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα, αφού την περσινή σεζόν ο νεοφώτιστος Ηρακλής είχε καταφέρει να αιφνιδιάσει την Ορεστιάδα στην έδρα της κερδίζοντας την με 0-3 και να διατηρήσει την καλή παράδοση με τους εβρίτες οι οποίοι μετρούν μόλις μία νίκη επι του «γηραιού» από τις 27/11/1999 όταν για την 8η αγωνιστική κέρδισαν με 3-0 τον Ηρακλή, στον οποίο αγωνιζόταν ο Νίκος Σαμαράς.

Η Ορεστιάδα μετά την εμπειρία στον πρώτο όμιλο του Λιγκ Καπ στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για άλλη μία δοκιμασία στην συμπρωτεύουσα και μάλιστα με νέο διαγώνιο τον Βραζιλιάνο Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς που αντικατέστησε πρόωρα λιγα εικοσιτετράωρα πριν τον Τυνήσιο Μπέσμπες που δεν έκατσε ούτε μια εβδομάδα στον ΑΟΟ.

Με σύμμαχο τον κόσμο του που αναμένεται να δώσει όπως πάντα δυναμικό παρών, με τον σταρ Ρώσο θηριώδη διαγώνιο υψους 2.08 Καλαντάντζε στην σύνθεσή του και με καλή ψυχολογία από την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ ο Ηρακλής των Ριζόπουλου, Κιόσση, Χριστόφα και Ηλία θέλει τη νίκη για ξεκινήσει δυνατά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές της κατηγορίας δίνουν το «γηραιό» ως ομάδα που μπορεί να χτυπήσει την 4αδα.

Ο ακραίος του Ηρακλή  Δημήτρης Ριζόπουλος αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, την Ορεστιάδα στην πρώτη αγωνιστική της Volley League. «Θέλουμε νίκη με καθαρό σκορ για να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα. Αρχίσαμε νωρίς την προετοιμασία, χωρίς προβλήματα και έχουμε φτιάξει μία καλή και δυνατή ομάδα. Εχουμε ανέβει ψυχολογικά μετά την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ και αυτό μας δίνει ώθηση. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας στηρίξει και να του δώσουμε χαρά. Ημουν δύο χρόνια στην Ορεστιάδα αλλά υπήρχαν πολλά προβλήματα και για αυτό έφυγα. Δεν έχω συναισθηματισμούς και θέλω να κερδίσει ο Ηρακλής», δήλωσε.

Από το 1998 έχουν γίνει 22 αγώνες και στις δύο έδρες και η Ορεστιάδα έχει μόνο μία νίκη, αυτήν που προαναφέραμε το 1999 με αντίπαλο τον αειμνηστο Νίκο Σαμαρά που αγωνιζόταν στον Ηρακλη. Κοινώς, δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Πέρυσι ηττήθηκε για την 12η αγωνιστική (πρεμιέρα του πρώτου γύρου) με 3-2 (26-24, 08-25, 25-22, 27-29, 15-11).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Γεωργιάδης και Δανιηλίδου με επόπτες τους Μαυρίδη και Δρανίτσα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ThrakiSporS. Την ίδια ώρα για την 1η αγωνιστική θα διεξάγονται και οι αγώνες Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιάς και Παμβοχαϊκός – Ηρακλής Χαλκίδας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ