ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ Κοσμίου – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

 

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Νίκησε με 2-1 τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις δυο ομάδες που είχεν μέχρι τώρα τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Μάλιστα, η νίκη του Κοσμίου ήρθε με ανατροπή. Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα προηγήθηκε μόλις στο 11′ με πρωταγωνιστή τον Μυστρίδη για ακόμα μια φορά, ο οποίος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ και σκόρερ να χρίζεται ο Ναζήμ που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 25′ με τον Ερκάν από κόρνερ του Ξενάκη και αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Η ολική ανατροπή ήρθε πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο στην επανάληψη, με τον Κυπιρτόγλου να βγάζει εντυπωσιακή ασίστ στην πλάτη της άμυνας για τον Φλέγγα που διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Νωρίτερα είχε αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες που δέχθηκε σε διάστημα δέκα λεπτών ο Πενόπουλος, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Γκράνας, με βοηθούς τους Χούσκογλου και Καρακασίδη. Προσπάθησαν να κρατήσουν σε ένα επίπεδο το παιχνίδι που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν σκληρό και είχε εντάσεις, ακόμα και μετά το σφύριγμα της λήξης, που ωστόσο δεν επεκτάθηκαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Μπουτσακτσή, Πότσης, Γιαπρακτσής, Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Κυπίρτογλου, Μορφακίδης (81’ Τσαγκαλίδης), Ξενάκης, Αμέτ Ερκάν (65’ Μιχαλακέλης), Φλέγγας, Παπαρούνας

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης): Μπαϊράμ Ισμαήλ, Ζαχαρόπουλος, Πενόπουλος, Μυστρίδης, Μπενέκος (73’ Μπιλμπίλης), Ζαλήμ Χουσεϊν, Νεαζή Αλή, Χατζητουλούσης, Ναζήμ Γκιρετλή (60’ Σπυριάδης), Αντωνιάδης, Μπίμπασι Αλή (60’ Χασάν Χισίμ)