Volley League: Την παραμονή θέτουν ως στόχο Μουστακίδης και Μέρτεν! Οι δηλώσεις των προπονητών Εθνικού και ΑΟΟ για το νέο πρωτάθλημα…

 

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος έκαναν οι προπονητές των 12 ομάδων που μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Volley League. Ανάμεσά τους φυσικά και ο Σάκης Μουστακίδης με τον Μίκαελ Μέρτεν.

Ο Σάκης Μουστακίδης θα οδηγήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για 5η συνεχή χρονιά. Επί των ημερών του ο Εθνικός έχει ζήσει τα καλύτερα με δύο εισόδους στην 4αδα (εκ των οποίων μία παρουσία σε τελικούς) και δύο οκτάδες. «Εφέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», παραδέχεται ο Μουστακίδης αφενός γιατί το επίπεδο του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι καλύτερο από το περσνό και αφετέρου επειδή ο Εθνικός έχει κάνει πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Για το στόχο και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του ο Μουστακίδης είπε: «Στόχος μας είναι η παραμονή. Έχουμε φτιάξει νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν μεγάλο βάρος όπως ο Τσέλιος και ο Κοντοστάθης. Αν τα καταφέρουν θα έχει κέρδος και ο Εθνικός και το άθλημα. Το χαρακτηριστικό μας είναι το γρήγορο βόλεϊ, τουλάχιστον αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Κάπου είμαστε χειρότεροι σε σχέση με πέρυσι και κάπου καλύτεροι. Πέρυσι είχαμε πολλούς τραυματισμούς, πολλές αλλαγές και είχαμε και την ευρωπαϊκή πορεία που μας επηρρέασε. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε σφιχτό και αγωνιστικό σύνολο με λίγα λάθη».

Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα και τα φαβορί του, ο Μουστακίδης είπε: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό, με περισσότερες ομάδες που έχουν μικρές διαφορές. Αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Για τον τίτλο βλέπω ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι η έκπληξη. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις τρεις ομάδες οι υπόλοιπες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες και ξεχωρίζω λίγο τον Ηρακλή και τον Φοίνικα».

Από την άλλη πλευρά, ο γερμανός προπονητής της Ορεστάδας Μίκαελ Μέρτεν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα από την θητεία του στον Παμβοχαϊκό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15. «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σκληρό και πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις και πολύ πίεση», επισημαίνει.

Για τον φετινό στόχο της Ορεστάδας αναφέρει: «Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Από την αρχή αυτό θα κυνηγήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε νεανική ομάδα αλλά έχουμε την ικανότητα να το πετύχουμε».

Για τις διαφορές από την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα λέει: «Με τον Παμβοχαϊκό είχαμε ως στόχο την τετράδα, ενώ φέτος θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα όμως ως πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο και πιο δυνατό από τις προηγούμενες δύο χρονιές διότι όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογους παίκτες και έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Σίγουρα τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο θα είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός».

Σχετικά για τις εντυπώσεις του στην Ορεστιάδα αναφέρει: «Είναι ένα πανέμορφο μέρος. Είναι ωραίο συναίσθημα να ζεις σε μία περιοχή στην άκρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όλοι εδώ αγαπούν τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Μου μιλούν με περηφάνεια για την ομάδα βόλεϊ και για ότι έχει πετύχει στο παρελθόν. Ελπίζω να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον».