Αθλητές καταγγέλλουν οτι έρχονται αντιμέτωποι με… σκάγια κυνηγών στo περιαστικό άλσος της Νυμφαίας

 

«Προς όσους προπονούνται στη Νυμφαία! Μεγάλη προσοχή με τους κυνηγούς. Τώρα το πρωί ήταν τρεις στον χωματόδρομο που βγάζει στην πίσω μεριά του τουριστικού, και κοπανούσαν αβέρτα. Όταν τους είπα “τι κάνετε ρε πάνω στον δρόμο, πλάκα κάνετε; Θα φάτε κανέναν”, άρχισαν τα “κυνηγάμε εδώ τόσα χρόνια” και άλλα τέτοια τσαμπουκαλίκια. Ειδοποίησα Αστυνομία και Θηροφυλακή, η οποία Θηροφυλακή μου είπε ότι κυνηγάνε στο όριο. Αν περάσει κανείς και φάει αδέσποτη, τότε να δω που είναι τα όρια! Παιδιά μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ!»

Τα παραπάνω αποτελούν μαρτυρία συντοπίτη μας που αναφέρεται σε περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (19/10) το πρωί.

Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί αρκετές ανάλογες καταγγελίες, με συνέπεια τα τελευταία 24ωρα να έχει δημιουργηθεί στο facebook ομάδα με τον τίτλο-αίτημα «Να απαγορευτεί το κυνήγι στο άλσος Νυμφαίας», με το παρακάτω σημείωμα:

«Το άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή αποτελούσε πάντα έναν τόπο τον οποίο πολλοί Κομοτηναίοι επισκέπτονται, είτε μόνοι τους είτε με τις οικογένειές τους, για να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αθληθούν.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η επαφή του κόσμου με το βουνό, κυρίως λόγω της διάδοσης των αθλημάτων αντοχής, και κατά συνέπεια της αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας. Είναι πολλοί πλέον εκείνοι που επιλέγουν το άλσος Νυμφαίας σχεδόν καθημερινά για να κάνουν τη βόλτα τους ή την προπόνησή τους.

Ταυτόχρονα όμως έχει αυξηθεί και το κυνήγι ζώων στην περιοχή. Οι επαφές αθλητών – περιπατητών με κυνηγούς, είναι πλέον συχνό φαινόμενο! Μάλιστα ξεκινούν από τη γνωστή σε όλους διασταύρωση της Καρυδιάς, αμέσως μετά τα στρατόπεδα, και εκτείνονται σε σημεία του άλσους και στην ευρύτερη περιοχή του Βυζαντινού Φρουρίου. Πλέον πρόκειται για πολυσύχναστα σημεία κυνηγών και επισκεπτών του άλσους ταυτόχρονα!

Δυστυχώς στα συγκεκριμένα σημεία το κυνήγι επιτρέπεται, και θεωρούμε ότι είναι πλέον αρκετά πιθανό να συμβεί το μοιραίο. Ήδη έχουν συμβεί επικίνδυνα περιστατικά με αθλητές δρομείς να έρχονται αντιμέτωποι με τα σκάγια των κυνηγών!

Είμαστε αναγκασμένοι να σεβαστούμε την επιθυμία αυτών που θέλουν να κυνηγούν, αλλά για την ασφάλεια όλων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπεται η επαφή τους με επισκέπτες του άλσους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σκοπός της σελίδας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πριν συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό, και να απαγορευτεί το κυνήγι στο άλσος και στην ευρύτερη περιοχή. Η Ροδόπη άλλωστε έχει τεράστιο ορεινό όγκο και μπορούν οι κυνηγοί να ασκούν το χόμπι τους σε περιοχές όπου δεν είναι συχνή η παρουσία ανθρώπων».

 

Πηγή: inkomotini.gr