Νυχτερινές «φήμες» για αναβολή της πρεμιέρας Εθνικού και Ορεστιάδας (έτσι, για… να τηρηθούν οι παραδόσεις!)

 

«Λίγο οι υποχρεώσεις της Εθνικής, λίγο οι αγώνες του Λιγκ Καπ που μας εβαλαν σε ρυθμούς πρωταθλήματος, μας έκαναν να το ξεχάσουμε, αλλά διάολε για να μπούμε στην τελική ευθεία για το πρώτο σερβίς στη φετινή βόλεϊ λιγκ, υπάρχει ένας τελευταίος μεγάλος σκόπελος που λέγεται: Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!».

Με τα λόγια αυτά ξεκινά ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στο Sportsfeed ο Δημήτρης Τυχάλας και αμέσως μετά τονίζει: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος (παρά τις αλλαγές που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι στα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον την ΕΕΑ) η Επιτροπή αποφάσισε να δει τους φακέλους των ομάδων μόλις δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν! Πάλι καλά που δεν το έκανε μετά την έναρξη, αλλά αυτό δεν γίνεται καθότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι η χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Κι επειδή στο βόλεϊ οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά, τις τελευταίες ώρες στη δική μας Ιερουσαλήμ κυκλοφορεί καταιγισμός φημών για προβλήματα και «προβλήματα» ομάδων που κινδυνεύουν να μην πάρουν το ‘οκ’ της Επιτροπής…».

Οι φήμες θέλουν 4 ομάδες να έχουν ανοικτά ζητήματα εν όψει της συνεδρίασης που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά κάτι το γεγονός ότι στην προαδειοδότηση του καλοκαιριού αντιμετώπισε πρόβλημα, κάτι η διαρροή της περασμένης εβδομάδας από την ΕΟΠΕ για χρέη 4.400 ευρώ που θέτουν σε κίνδυνο το σύνολο του ελληνικού βόλεϊ, δεν θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν μια από τις ομάδες με πρόβλημα, αν υπάρξουν τέτοιες, είναι η Ορεστιάδα. Ο Εθνικός εμφανίζεται πιο αισιόδοξος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τον αγγίζουν προβλήματα από αμαρτίες του παρελθόντος.

Πάντως ανάλογες φήμες υπήρχαν και το καλοκαίρι όταν έπρεπε οι ομάδες να παρουσιάσουν τα έγγραφα εξόφλησης ή διακανονισμού της περιόδου 2015-2016 για να πάρουν την λεγόμενη «προαδειοδότηση» και έστω και με κάποια προβληματάκια, τα κατάφεραν. Μόνο που τα «προβληματάκια» εκείνα έχουν δημιουργήσει δεδικασμένο και έχουν γνώση πλέον οι φύλακες.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπως προαναφέραμε είναι ο τελευταίος μεγάλος σκόπελος που πρέπει να περάσουν οι 12 ομάδες της Volley League, αλλά υπάρχει κι ο προτελευταίος που κάποιοι δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ακόμη. Ποιος είναι; Τα διεθνή πιστοποιητικά μεταγραφών των ξένων αθλητών. «Στο λιγκ καπ μπορεί να έπαιξαν (όλοι όσοι είναι στην Ελλάδα ή είναι υγιής), ωστόσο κανονικά έπρεπε να παίξει το 1/3 από τους 40 συνολικά που υπάρχουν στα ρόστερ των ομάδων», αποκαλύπτει το Sportsfeed.

Είναι μεγάλο το νούμερο για να μην αφορά και τις ομάδες του Έβρου. Στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ είχε συμφωνηθεί να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες (πληρωμή χρημάτων σε FIVB, οικεία ομοσπονδία, κ.α.) αλλιώς να μην επιτρεπόταν η συμμετοχή τους, ωστόσο αυτό δεν συνέβη (όπως δεν είχε ολοκληρωθεί η έγκριση των συμβολαίων των Ελλήνων). «Άλλο όμως το λιγκ καπ (κι ας φωνάζουν κάποιοι κάθε χρόνο στο Final 4 ότι πρέπει να δίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο) κι άλλο το πρωτάθλημα», επισημαίνει στο άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του ο Δημήτρης Τυχάλας.

Και καταλήγει, αντιμετωοπίζοντας προφανώς με χιούμορ την κατάσταση, αλλά αφήνοντας και τα πάντα ανοιχτά ενόψει πρεμιέρας: «Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει καν για κάποιους αθλητές, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα (μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια, ποτέ δεν έχει ξεκινήσει την προκαθορισμένη ημερομηνία) ορισμένοι απ’ αυτούς θα δουν τα ματς από την κερκίδα. Είπαμε, οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα πρόκειται η Ορεστιάδα να παίξει το προσεχές Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα στο Κατσάνειο της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να φιλοξενήσει δυο μέρες μετά, Δευτέρα την ίδια ώρα, τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, άλλες δυο μέρες μετά, την άλλη Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο «Νίκος Σαμαράς» το Ορεστιάδα-ΠΑΟΚ, ενώ για την 2η αγωνιστική ο Εθνικός ταξιδεύει στην Χαλκίδα.