Διαγράφονται μετά από 20 χρόνια δυο αθλητικά σωματεία από Ξάνθη και Κομοτηνή, δόθηκε παράταση σε ένα του Έβρου

 

Η Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, πέρα από την ανάδειξη νέας διοίκησης, αποφάσισε και την διαγραφή από το μητρώο μελών της Ομοσπονδίας μιας σειράς σωματείων των οποίων το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παρουσιάζει αγωνιστική αδράνεια.

Ανάμεσά τους είναι και δύο από την Θράκη, την ύπαρξη των οποίων ως συλλόγων μάλλον άπαντες αγνοούσαν – ακόμα και οι μυημένοι στο άθλημα του πινγκ πονγκ.

Το πρώτο από αυτά είναι ο ΑΣ Φίλαθλοι Ξάνθης με αριθμό μητρώου 476 που είχε εγγραφεί στις 23/4/1996. Είναι μεταξύ των 39 σωματείων που διαγράφονται γιατί δεν έχουν αθλητική αναγνώριση αλλά ούτε και δραστηριότητα.

Το δεύτερο είναι ο ΑΠΣ Κομοτηνής ’96 με αριθμό μητρώου 478 που είχε εγγραφεί στις 20/8/1996. Είναι μεταξύ των που διαγράφονται γιατί αν και διαθέτουν αθλητική αναγνώριση δεν εμφανίζουν να έχουν δραστηριότητα.

Τέλος, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση σε 30 σωματεία που έχουν δραστηριότητα αλλά δεν έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στα σωματεία αυτά δίνεται η δυνατότητα να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη αναγνώριση μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση στις αρχές Μαρτίου και αν δεν τα καταφέρουν, τότε χωρίς άλλη προειδοποίηση θα διαγραφούν.

Ανάμεσα στα σωματεία αυτά είναι και μεγάλοι σύλλογοι όπως η ΑΕΚ αλλά ένα σωματείο από την περιοχή μας, ο ΑΣ Σπάρτακος Άνθειας Αριστεινου από τον Έβρο. Επίσης, τέσσερα σωματεία από την Ανατολική Μακεδονία, ο ΑΣΕΑ Δράμας, η Ακαδημία ΕΑ Δράμας, ο ΑΣΕΑ Καβάλας Κορωναίος και η Ακαδημία ΕΑ Καβάλας.

eggrafo-pingpong