ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αμαρτίες παίδων παιδεύουσι… άνδρες στο Σουφλί που τιμωρούνται με -2 βαθμούς

 

Την παραίτηση της από το παιδικό πρωτάθλημα έκανε γνωστή η ομάδα του Έβρου Σουφλίου, καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα αυτή τη φορά εντός έδρας. Έτσι η ομάδα μηδενίστηκε για δεύτερο παιχνίδι και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Με βάσηprokirixi-ekasamath την ειδική προκήρυξη του παιδικού  πρωταθλήματος και το άρθρο 7 παράγραφος 1 “σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και υποβάλλει παραίτηση μετά την κλήρωση των αγώνων, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπουν οι Κανονισμοί της ΕΟΚ, (αποκλεισμός-μηδενισμός) αφαιρούνται δύο (2) βαθμοί από το αντίστοιχο πρωτάθλημα την επόμενη περίοδο 2017-18”.

Έτσι σύμφωνα με αυτό θα έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο η παιδική ομάδα με αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο παιδικό πρωτάθλημα που θα δηλώσει συμμετοχή. Ωστόσο αυτό θα ήταν η ιδανική και ουσιαστικά αναίμακτη τιμωρία για την συγκεκριμένη ομάδα, αν περιοριζόταν μόνο σε αυτό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ThrakiSportS  με τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων Βασίλη Χαλκιά, διευκρινίστηκε πως παρά την σχετική ασάφεια που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην προκήρυξη, είναι δεδομένο πως τιμωρείται και η ανδρική ομάδα, γιατί η παιδική ομάδα δεν συμπλήρωσε το 75% των αγώνων στο παιδικό πρωτάθλημα.

paraitisi-soufliΌπως εξήγησε ο κ. Χαλκιάς, αυτό είναι κάτι που το ξέρουν οι ομάδες, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστεί από την επόμενη χρονιά και στις προκηρύξεις για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Διαφορετικά θα υπήρχε η εύκολη λύση οι ομάδες να δηλώνονται στα παιδικά πρωταθλήματα, να παραιτούνται στην συνέχεια όπως ο Έβρος Σουφλίου και να μην έχει επιπτώσεις στην βαθμολογία της η ανδρική ομάδα, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό είναι και το θέμα που καίει.

Έτσι η ανδρική ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δύο βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 2 της γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπως ακριβώς  συνέβη και με τη νεοσύστατη ομάδα του Δημοκριτείου  Κομοτηνής.

Έτσι η σωστή πλέον βαθμολογία του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχει ως εξής:

1.  Αρίων Ξάνθης 4
-.  Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 4
-.  Αίας Κομοτηνής 4
-.  Λεύκιππος Ξάνθης 4
5.  Φιλία Ορεστιάδας 3
-.  Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3
-.  Θύελλα Φερών 3
8.  Σπάρτακος Διδυμοτείχου 2
-. Πάνθηρες Καβάλας 2
-. Ηρακλής Καβάλας 2
11. Δημοκρίτειο Κομοτηνής 1
12. Έβρος Σουφλίου 0