O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού. Άλλωστε κανένας πλην των πρωην επιθετικών του Πανθρακικού Πάγκαλου και Παπουλή δεν σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός τωμ Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Εκτός αποστολής έμεινε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας λόγω του τραυματισμού (είχε αποχωρήσει άλλωστε τραυματίας στο ματς στην Γεωργία την περασμένη εβδομάδα).

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν: Βασικός αγωνίστηκε ο πρωην τερματοφύλακας της Ξάνθης και κράτησε ανέπαφη την εστία του στην εκτός έδρας νίκη της Ζενίτ με 0-2 επί της Ουράλ και βρισκεται στην πρωτη θεση μαζί με την Σπαρτακ Μόσχας με 22 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Το παιχνίδι Κόρτραϊκ – Σταντάρ Λιέγης ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 3-3, το οποίο είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο. Ο Θασίτης πρώην αμυντικός της Ξάνθης ήταν βασικός, σίγουρα δεν πέρασε καλά στο πρώτο 45άλεπτο, αλλά ήταν αυτός που με τρομερή μπαλιά έκανε την ασίστ για το πρώτο γκολ της ομάδας του (έπαιξε σε όλο το ματς)

Γιώργος Κριεζής (Νόσσεγκεμ): Σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος του Βελγίου ο Γιώργος Κριεζής μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο στην ισοπαλία με 2-2 επί της ισόβαθμης Ασσελικ στο ντερμπι κορυφής.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν βασικός και αγωνίστηκε 63′ λεπτά στη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της RNK Σπλιτ

 

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Το 4ο φετινό του γκολ πέτυχε ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού στην ήττα του Απόλλωνα από τον Ερμή.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ΑΕ Ζακακίου, φτάνοντας τα 6 στο πρωτάθλημα!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γωνιάδης, Τσαμουρλίδης, Βιόπουλος, Τσορματζίδης (Ντούισμπουργκ): Νίκη με ανατροπή επί της Έσσεν με 2-1 πέτυχε η Ντούισμπουργκ των τεσσάρων Θρακιωτών. Μιχάλης Τσαμουρλίδης και Σταύρος Τσορμπατζίδης ξεκίνησαν πάλι βασικοί, ενω εκτός αποστολής έμειναν ο Γιάννης Γωνιάδης και ο Πέτρος Βιόπουλος.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Σε αγώνα για την τέταρτη κατηγορία Γερμανίας ο Τσαμούρης ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στην ήττα 0-1 της ομαδας του από την Βάλντορφ και έμεινε στην προτελευταία θέση. Αυτός ήταν ο 10ος αγώνας του στο πρωτάθλημα.

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής για ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε ο Σάκης Λαμπερνάκης στην εκτός έδρας νίκη της Λουτον επί της Λέιτον με 1-2 για την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας.